Σύλληψη 2 ανηλίκων για κλοπή στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο 16χρονοι, για κλοπή.

Ειδικότερα, οι δύο ανήλικοι προχθές διέφυγαν από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου, όπου κρατούνταν δυνάμει καταδικαστικών αποφάσεων. Στη συνέχεια, διέρρηξαν οικία 63χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, διάφορα κοσμήματα, ένα φορητό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο 16χρονων. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και το κινητό, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε επίσης, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο ο φορητός υπολογιστής, τον οποίο οι δράστες είχαν διαθέσει σε ανήλικο.

Επιπρόσθετα, αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 21χρονος , διότι όπως εξακριβώθηκε, είχε παραλάβει μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τους δύο ανηλίκους και το είχε πουλήσει έναντι χρηματικού ποσού σε ενεχυροδανειστήριο, γνωρίζοντας ότι ήταν προϊόν κλοπής. Τα κοσμήματα που πουλήθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει