Σύλληψη 81χρονου και 57χρονου για οπλοκατοχή και αρχαιοκαπηλία στη Μαγνησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που παραβαίνουν το νόμο περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής συνελήφθησαν δύο άντρες, ηλικίας 57 και 81 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών, συλλογή και επεξεργασία στοιχείων, διενεργήθηκαν έξι ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε δύο από τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Στην οικία του 57χρονου:

– 7τμήματα αμφορέων διαφόρων μεγεθών,
– 1 τμήμα αρυτήρα ή χύτρας,
– 2 βαθιά πινάκια,
– 1 ανοικτό χειροποίητο αγγείο (φιάλη),
– 1 βάση αμφορέα και
– 1 βάση μεγάλου κλειστού αγγείου.

Σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγων της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων, τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα υπάγονται στο νόμο περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

· Στην οικία του 81χρονου:

– 1 κυνηγητικό όπλο (δίκαννο) σε δερμάτινη θήκη,
– 1 πιστόλι σε δερμάτινη θήκη και
– 74 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο 81χρονος κατείχε τα παραπάνω κατασχεθέντα παράνομα, κατά παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει