Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΠΘ: Καταγγελία για τη καταδίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει την αντεργατική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που καταδίκασε τους συναδέλφους Εύη Καρυδάκη και Θεόδωρο Τσαλούχα επειδή συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων του 2012. Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που προστίθεται στις απαγορεύσεις απεργιών, δίκες και καταδίκες συνδικαλιστών, απολύσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, κάνοντας κήρυγμα ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων ισχυρίστηκε ότι απαγορεύεται να απεργούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου, αγνοώντας ακόμα και τους αστικούς νόμους για την απεργία. Επιβεβαίωσε ότι το «έγκλημα» ήταν προσχεδιασμένο σε συντονισμό με την κυβερνητική πολιτική και την προσπάθεια τώρα στα πλαίσια των νέων μέτρων να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση, να μπουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων για να υλοποιούν με όσο γίνεται λιγότερες αντιδράσεις τα βάρβαρα μέτρα κατ’ εντολή των κεφαλαιοκρατών.

Η νέα αυτή ωμή, ταξική επέμβαση της δικαιοσύνης έχει σα στόχο να χτυπήσει το ΠΑΜΕ, το πρωτοπόρο κομμάτι της εργατικής τάξης, να σπείρει το φόβο και να τρομοκρατήσει συνολικά τους εργαζόμενους.

Δεν θα τους περάσει!

Δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή της δράσης των συνδικαλιστών και της απεργίας σε αδίκημα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει