Σύμη: Μοναστήρι καταπλακώθηκε από βράχους


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 09:26

Καταπλακώθηκε από βράχους το μοναστήρι του Αγίου Μερκουρίου και Αγίας Αικατερίνης στη Σύμη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νημποριού, έπειτα απο κατολίσθηση.

Η κατολίσθηση προέκυψε έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες ημέρες στο νησί.Το μικρό μοναστήρι του Αγίου Μερκουρίου βρίσκεται στην περιοχή του Νημποριού στο νησί της Σύμης.

Μπορεί η Πρωτοχρονιά να βρήκε το νησί της Σύμης λουσμένο στον ήλιο, ωστόσο η κακοκαιρία των περασμένων ημερών προκάλεσε την πτώση των βράχων που διέλυσαν το μικρό μοναστήρι του Αγίου Μερκουρίου. 

Το παρήγορο είναι πως ο βράχος άφησε άθικτη την Αγία Τράπεζα, δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τον κ. Μερκούριο Φαρμακίδη, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το μοναστήρι, υπάρχει ένας ακόμη βράχος έτοιμος να καταπλακώσει ο,τι έχει απομείνει στο μοναστήρι, ενώ σύμφωνα πάλι με τον ίδιο έχει δοθεί εντολή από τον Μητροπολίτη Σύμης προκειμένου ειδικά συνεργεία να καταφέρουν να γλυτώσουν το μοναστήρι από την καταστροφή. 

Το νησί είχε αντιμετωπίσει πολύ σημαντικά προβλήματα και με την τελευταία κακοκαιρία «Γηρυόνης», στα τέλη του Νοέμβρη, όταν οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Πηγή: rodiaki.gr


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 09:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει