Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των έργων Ε.Σ.Π.Α. Θ.Η.ΣΤΕ. που υλοποιούνται στη Μαγνησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των έργων Ε.Σ.Π.Α. Θ.Η.ΣΤΕ. που υλοποιούνται στη Μαγνησία μέσω της Δ/νσης Τεχνικών Έργων των ΠΕΜΣ. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η κα Δωροθέα Κολυνδρίνη συμμετείχε η Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Μ. Σαραφίδου, ο Δ/ντης της οικείας Δ/νσης Τεχνικών Έργων κος Κων.Φλαμπούρης, καθώς και στελέχη και των δύο υπηρεσιών.

Στην πολύωρη σύσκεψη συζητήθηκε λεπτομερώς η πορεία όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ε.Σ.Π.Α – Θ.Η.ΣΤΕ. και διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία των έργων. Η υλοποίηση των έργων κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική, έχοντας πρόσφατα περαιώσει το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς το Χ.Υ.ΤΑ. Αργαλαστής και αναμένοντας εντός του τρέχοντος μηνός την ολοκλήρωση των εργασιών του Περιφερειακού Ιατρείου στο Τ.Δ. Καναλίων. Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται ακόμη η ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, προϋπολογισμού 2.200.000 €. Επίσης, εντός των επομένων ημερών και μόλις ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος, αναμένεται η υπογραφή 2 νέων συμβάσεων που αφορούν στο Νέο Κτίριο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και στο Νέο Κτίριο του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ, προϋπολογισμού 2.506.000 € και 970.000 € αντίστοιχα.

Διαπιστώθηκε επίσης η ικανοποιητική πορεία υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Νήσων Σποράδων (Ο.Σ.Α.Ν.), έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης και τον έλεγχο των τευχών δημοπράτησης της πλειοψηφίας των προβλεπόμενων έργων. Λαμβάνοντας τις απαιτούμενες εγκρίσεις η Δ/νση Τεχνικών Έργων έχει ήδη ξεκινήσει τη διενέργεια των απαιτούμενων διαγωνισμών, με τουλάχιστον επτά νέες δημοπρασίες εντός του τρέχοντος μηνός.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης σημειώνει: «Τα προαναφερθέντα έργα που περατώνονται, παραδίδονται, βρίσκονται εν εξελίξει ή τώρα ξεκινούνε είναι σπουδαίας σημασίας για την τοπική κοινωνία και αποτελούν απτή απόδειξη της σπουδαιότητας του χρηματοδοτικού εργαλείου που έχουμε στα χέρια μας προς όφελος των πολιτών, του ΕΣΠΑ. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία της αιρετής Περιφέρειας με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες είναι αγαστή και αδιάλειπτη, προκειμένου να μεγιστοποιούνται τα προσδοκώμενα οφέλη από την χρήση των έργων. Όπως αδιάλειπτη θα είναι από μέρους μας και η διεκδίκηση σε νέα έργα αναπτυξιακής πνοής και διάχυσης πλεονεκτημάτων για τη Μαγνησία από το «ΕΣΠΑ» της νέας προγραμματικής περιόδου, το ΣΕΣ.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει