Σύσκεψη παρουσία της Δ. Κολυνδρίνη για το αντιπλημμυρικό έργο στο χείμαρρο Ξηριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στα γραφεία των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, σύσκεψη για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών του μεγάλου, συγχρηματοδοτούμενου μέσω του Ε.Σ.Π.Α.-Θ.Η.ΣΤ.Ε., αντιπλημμυρικού έργου στον χείμαρρο Ξηριά.

Το έργο, προϋπολογισμού 10,8 εκατ. €, αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία του Ξηριά από τη χ.θ. 0+350 έως χ.θ. 2+200. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η κύρια εργολαβία και απομένει η υλοποίηση μόνο κάποιων πρόσθετων τελικών εργασιών, προκειμένου να θεωρείται ολοκληρωμένο το φυσικό του αντικείμενο. Αμέσως μετά από την τροποποίηση της σχετικής Απόφασης Χρηματοδότησης προβλέπεται η δημοπράτηση νέας εργολαβίας, κυρίως για επιπρόσθετες συμπληρωματικές εργασίες που αφορούν την πλακόστρωση του χειμάρρου, την ασφαλτόστρωση των παράλληλων στο χείμαρρο οδών και άλλες εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, προϋπολογισμού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δ/ντης της Δ.Τ.Ε. ΠΕΜ&Σ κ. Κων. Φλαμπούρης και στελέχη των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη επεσήμανε σχετικά: «Η θωράκιση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου με αντιπλημμυρικά έργα, όπως αυτά του Ξηριά και του Κραυσίδωνα, αποτέλεσαν και αποτελούν κύριο μέλημά μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει