Σ. Ζαριανόπουλος από το Βόλο: Μόνο το ΚΚΕ για το λαό (Photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αγωνιστικός παλμός στη μαζική συγκέντρωση στη παραλία του Βόλου με ομιλητή το Σ. Ζαριανόπουλο – μήνυμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Ισχυρό μήνυμα αντεπίθεσης έστειλε από το Βόλο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των ευρωεκλογών στην παραλία της πόλης. Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα του λαού διαρκώς αυξάνουν, δεν αποτελούν αντικείμενο συναλλαγών και διαπραγμάτευσης και δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο εκβιασμών, από καμία πλευρά.

Η ομιλία ξεκίνησε με την αναφορά στην απόφαση των εργατών της ΑΓΕΤ μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση να απορρίψουν τους εκβιασμούς του μονοπωλίου της Lafarge και να μην υποκύψουν στην προτεινόμενη σύμβαση που θα μείωνε μισθούς και θα καταργούσε δικαιώματα. «Θεωρούμε ηθικό μας χρέος, μετά τη σημερινή μας συνάντηση με τους εργάτες της ΑΓΕΤ, στις πύλες του εργοστασίου, να ξεκινήσουμε τη συγκέντρωση εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργάτες της τσιμεντοβιομηχανίας και να καλέσουμε όλο το λαό, να γίνει μια γροθιά με τους συναδέλφους εκεί, να αγκαλιάσουν με αλληλεγγύη όποια αγωνιστική κινητοποίησή τους. Ταυτόχρονα λέμε ότι όπως οι εργάτες απέρριψαν τους εκβιασμούς και τους μονόδρομους, έτσι και όλος ο λαός, μπροστά στις ευρωεκλογές πρέπει να απορρίψει τα νέα διλήμματα. Να βάλει μπροστά το δικό του ταξικό συμφέρον και να ψηφίσει ενάντια στην Ε.Ε. και τα μονοπώλια. Μια τέτοια ψήφος είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ»

Υποστήριξε ότι αρκετά χρόνια ζήσαμε, δοκιμάσαμε τη λογική του μικρότερου κακού. Τη λογική της εναλλαγής κυβερνήσεων χωρίς να αλλάζει η πολιτική. Μόνο η ζωή μας άλλαζε προς το χειρότερο και φτάσαμε στο σημερινό δράμα του λαού μας. Τόνισε ότι δεν πρέπει ο λαός να εγκλωβιστεί για πολλοστή φορά στον διπολισμό που τον έχει δοκιμάσει για δεκαετίες και μας έφερε στα σημερινά χάλια και το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι ακόμα χειρότερα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα άλλαξε ο ένας από τους δύο πρωταγωνιστές του : από το ΝΔ με ΠΑΣΟΚ έγινε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΚΚΕ καλεί το λαό να στηριχτεί, να αξιοποιήσει τη πείρα του και μόνο αυτή.

Να μην πέσει στα διλήμματα και τις παγίδες που του στήνουν φανεροί, γνωστοί εχθροί του λαού αλλά και εχθροί που παριστάνουν τους φίλους. Ιδιαίτερα τώρα, λίγες ώρες πριν από τις κάλπες. Και τη δεύτερη Κυριακή λοιπόν καταδίκη όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων της ΕΕ και των υποψηφίων τους. Και ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στη κάλπη των ευρωεκλογών. Αυτοί οι ψήφοι πιάνουν τόπο. Ξέρεις που πάνε και δεν ξεστρατίζουν μετά τη κάλπη. Ακόμα πιο δυνατό χτύπημα στην αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα ποιος την εκφράζει ή φιλοδοξεί να την εκφράσει από κυβερνητικούς θώκους. Ακόμα πιο δυνατό χτύπημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μαζί τις πολιτικές δυνάμεις που τη στήριξαν και τη στηρίζουν, όπως κι’ αν λέγονται (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πάντα πρόθυμες πολιτικές τσόντες μιας χρήσης όπως ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, Καμμένος) έχουν υπογράψει το έγκλημα που βιώνει ο λαός μας» είπε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας πως η Συνθήκη του Μαάστριχτ του 1992 εφαρμόζεται σήμερα με απίστευτη βαρβαρότητα με άλλο τίτλο: «μνημόνια» και αποτελεί το μνημόνιο των μνημονίων. Αυτή τη συνθήκη όπως είπε την ψήφισαν «με χέρια και με πόδια» στην Ελληνική Βουλή ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝασπισμός, δηλ. ο κορμός του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτοί έχουν υπογράψει την ανεργία, τη φτώχεια, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, τη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμα και της λαϊκής υγείας και παιδείας.

Τέλος σημείωσε ότι πλέον δεν έχουμε όπως παλιά – τη πολυτέλεια να εναλλάσσουμε κυβερνήσεις χωρίς να αλλάζει πολιτική. Δεν έχουμε καιρό για άλλες απογοητεύσεις και κάλεσε σε εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση τώρα. Μαζική, μαχητική, αποτελεσματική, ανατρεπτική. Να πυροβολήσουμε το θηρίο στη καρδιά. Να ενισχύσουμε να ψηφίσουμε ΚΚΕ.

Να τους φοβίσουμε. Να πάρει τα πάνω του ο λαός μας. να δώσει εμπιστοσύνη στις δικές του δυνάμεις.

Όταν το έκανε πάντα το έκανε με ισχυρό ΚΚΕ. Μπορεί και τώρα. Να μην πάει κανένα λεπτό χαμένο.

Με αισιοδοξία, με ψηλά το κεφάλι, με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ μέχρι τη κάλπη των Ευρωεκλογών.

Και απαντάμε σε όλους τους άθλιους που ζήλεψαν τις πιο βρώμικες παραδόσεις του αυριανισμού και μαζί με τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ενσωμάτωσαν και αυτόν στο κόμμα τους για να ψαρέψουν σε βρώμικα νερά και να χτυπήσουν το ΚΚΕ με διαδόσεις για υπόγειες συμφωνίες :

Σε κάθε κάλπη, κόκκινο ψηφοδέλτιο.

ΚΚΕ. Τίποτα άλλο.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Αποσπάσματα από την ομιλία του Σ. Ζαριανόπουλου:

Σκεφτείτε, αποφασίστε:

Θα δώσετε συγχωροχάρτι σ’ αυτούς τους φταίχτες για το σημερινό δράμα του λαού;

Θα αναθέσετε στους φταίχτες να διορθώσουν αυτά που οι ίδιοι κατέστρεψαν;

Θα πιστέψετε όσους λένε ότι με τη διαπραγματευτική τους δεινότητα θα γονατίσουν τη Μέρκελ και θα κάνουν ανθρώπινη την ΕΕ, αυτό το λάκκο των λεόντων, όταν έχουν ψηφίσει το συμβόλαιο θανάτου των λαών της Ευρώπης, το Μάαστριχτ; Δεν αλλάζει αυτή η φυλακή των λαών. Γεννήθηκε από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Υπάρχει μόνο γι’ αυτές. Για τα κέρδη τους. Για την ανταγωνιστικότητα τους απέναντι στους ανταγωνιστές τους στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία. Τώρα στη Κίνα, στη Ρωσία, στην Ινδία.

Και ο καπιταλισμός, ένα τρόπο έχει (δεν υπάρχει άλλος) για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του : τσάκισμα των λαών και των δικαιωμάτων τους. Τίποτα άλλο.

Είτε «άρρωστοι», είτε «υγιείς» επιχειρηματίες που θα στηρίξει όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό τον τρόπο ξέρουν και μόνον αυτόν.
Πολλοί φιλοδόξησαν να αλλάξουν, να εξανθρωπίσουν τον καπιταλισμό και την Ευρωπαϊκή του Ένωση. Κατάντησαν οι χειρότεροι υπερασπιστές τους. Εξαπατούν τον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταγράψει με τη ψήφο την αγανάκτηση που εκφράζει καθημερινά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κι’ αυτό με ένα τρόπο γίνεται, δηλαδή με ψήφο στο Κόμμα που δεν ψήφισε, δεν στήριξε ούτε το Μάαστριχτ, ούτε τις άλλες Ευρωπαϊκές συνθήκες όπως όλοι οι άλλοι. Ενημέρωσε, προειδοποίησε, δικαιώθηκε. Το κόμμα που δεν έχει καμιά δέσμευση απέναντι της.

Άρα το μόνο κόμμα που μπορεί να πάει κόντρα σ’ αυτή και τη πολιτική της. «Απευθυνόμαστε, στο λαό και τη μνήμη του. Να μη ξεχάσει ότι διλήμματα όπως τα σημερινά θέριεψαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τους έκατσαν στο σβέρκο του λαού για δεκαετίες. Και έφτασαν το λαό εδώ που τον έφτασαν. Πρέπει πια ο λαός να κάνει το βήμα. Να ξεφύγει από τα πλαστά διλήμματα. Να μην υπηρετήσει άλλο ξένες σημαίες. Να χειραφετηθεί. Να σηκώσει τη δική του σημαία. Να μην επιλέξει το μικρότερο κακό. Που πάντα ανοίγει διάπλατα τη πόρτα στο μεγαλύτερο κακό. Την επόμενη Κυριακή, στις ευρωεκλογές και στους δήμους όπου τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζει το κόμμα μας, η απάντηση των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων, να είναι ακόμα πιο βροντερή, πιο αποφασιστική. Να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, με ακόμα περισσότερες ψήφους. Σ’ όλες τις κάλπες. Να πάρουν πιο βροντερή απάντηση όλα τα άλλα κόμματα που υποκλίνονται, κάνουν τεμενάδες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο και έχουν εγκληματικές ευθύνες γιατί ο λαός μας έφτασε στο σημερινό δράμα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική τιμωρία που καταλαβαίνουν κι’ αυτοί και το σύστημα που υπηρετούν και ξεζουμίζει το λαό για να κερδίσουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι. Οι αιωνίως (και σε ανάπτυξη και σε κρίση) κερδισμένοι. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική που θα δυναμώσει το λαό και τον αγώνα του, να βγούμε απ’ αυτή τη κρίση όχι τελειωμένοι σαν λαός αλλά σε όφελος του λαού, με το κεφάλι ψηλά, νικητές. Αυτές οι ώρες μέχρι τη κάλπη, είναι ώρες πονηρές, σκοτεινές. Ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για κυβερνητική σταθερότητα που θα μας βγάλει από το τούνελ. Αλλά πάνω στο δυστυχία, την ανεργία, τη φτώχεια του λαού, δίχως τέλος. Αυτά είναι τα υλικά της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται.

Οι μισθοί πείνας γιατί κανένας επενδυτής, δεν θα βάλει τα ωραία του κεφάλαια αν δεν εξασφαλίσει τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα. Διλήμματα και ψεύτικες υποσχέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που όντας δεσμευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκλίνει κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο με τον δήθεν μεγάλο αντίπαλο του, τη ΝΔ. Ακόμα και στις διακηρύξεις. Ματωμένα από το λαό πλεονάσματα, θα χτίζεται πάνω σε μισθούς πείνας. Και καλά από τους μνημονιακούς της ΝΔ, το περιμένετε. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε πιο κοντά στις εκλογές, δίνει διαπιστευτήρια στην ΕΕ και το κεφάλαιο. Όχι απλά συγκλίνει. Ταυτίζεται και με τον δήθεν μεγάλο αντίπαλο της, τη ΝΔ και με τα μνημόνια που δήθεν καταγγέλλει. Τώρα πια ομολογεί ότι θα τα σεβαστεί μέχρι κεραίας. Τι άλλο από εφαρμογή του μνημονίου είναι υπόσχεση στο κεφάλαιο για διατήρηση των μισθών στα σημερινά επίπεδα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχθές άλλαξε ακόμα και την υπόσχεση του για την αποκατάσταση ακόμα και των κατώτερων μισθών. (για τους άλλους, στο αγελαδοκούρεμα).

Διευκρίνισε ότι θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό ΜΟΝΟ για όσους έχουν προσληφθεί τη τελευταία 4ετία, μέσα στη κρίση και έχουν σήμερα τη δουλειά τους. Για πόσους μιλάμε;

Για 20, 30 χιλιάδες. Και αν. Όχι παραπάνω. Και τι θα γίνει τους πάνω από 1,5 εκατομμύριο που τους πετσόκοψαν το μισθό, στο σημερινό κατώτατο με νόμους, με ατομικές συμβάσεις, με συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ; Στα ίδια χάλια. Βγήκαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ανασκεύασαν τις δηλώσεις αυτές. Είπαν ότι η αποκατάσταση (μόνο) του βασικού μισθού θα αφορά όλους όσο αμείβονται σήμερα με τον κατώτερο των 586 Ευρώ. Κρίνετε εσείς. Μέσα στην ΕΕ, με τις μεγάλες επιχειρήσεις να εκβιάζουν για μικρότερους μισθούς για επενδύσεις, τι τελικά θα εφαρμοστεί από τα δύο. Το ξέρετε. Άλλωστε προπονεί ήδη τα στελέχη του στη πολιτική αυτή, χειραγώγησης και υποταγής των εργαζόμενων όταν τα βάζει να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις μισθών, βάζοντας το χέρι τους στη τσέπη των συναδέλφων τους. Εφαρμόζουν από τώρα τα μνημόνια μέσα στους χώρους δουλειάς.

Να πως εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκατάσταση των μισθών και το σκίσιμο του μνημονίου. Δεν είναι σκίσιμο. Είναι κορνίζωμα, το κάνει εικόνα και το προσκυνά. Να γιατί ο εφοπλιστής Μαρινάκη του Ολυμπιακού δηλώνει που δηλώνει υποστηρικτής του και πως θα ψήφιζε τον υπο΄ψήφιο του στον Πειραιά αν δεν είχε το δικό του προσωπικό συνδυασμό. Να γιατί ο πρόεδρος των Βιομηχάνων Δασκαλόπουλος που απειλεί τα συνδικάτα ότι πρέπει να ξεχάσουν όσα ήξεραν μέχρι τώρα από εργασιακά δικαιώματα, δηλώνει ότι ο «ριζοσπαστισμός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι χρήσιμος και αναγκαίος για τη τάξη των βιομήχανων.

Όσο χάος χωρίζει τον εργάτη από τον Δασκαλόπουλο, τον Μαρινάκη, τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση άλλο τόσο πρέπει να τον χωρίζει από τον χρήσιμο σ’ αυτούς ΣΥΡΙΖΑ.

Ταξική αλληλεγγύη στους εργάτες της ΑΓΕΤ

Στη πύλη του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στο Βόλο βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος απευθύνθηκε προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης εκφράζοντας την συμπαράσταση τόσο του ΠΑΜΕ, όσο και του κόμματος για την απόφαση που πήραν κατά της πρότασης της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών τους.
Τους ζήτησε να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι, ώστε κανένας να μην βρεθεί μόνος, καθώς όταν οι εργάτες γίνονται μια γροθιά μπορούν να αποκρούσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Κατηγόρησε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, σε πολλούς χώρους δουλειάς και υπογράμμισε ότι όταν το ΠΑΜΕ βρίσκεται στη διοίκηση ενός σωματείου η κατάσταση για τους εργαζόμενους μπορεί να βελτιωθεί μέσα από τους αγώνες, με τρανό παράδειγμα τη «Σόφτεξ» και την «ΕΒΓΑ», όπου στην πρώτη υπογράφθηκε συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς και στη δεύτερη έγινε κατορθωτό να μην γίνει καμία μείωση.

Επισήμανε ακόμα την στάση της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι υπογράφουν μειώσεις μισθών και ουσιαστικά «βάζουν το χέρι και κλέβουν τις τσέπες» των συναδέλφων τους.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα παλέψει να δημιουργηθεί κλίμα αλληλεγγύης στην απόφαση που πάρθηκε από τους εργάτες της ΑΓΕΤ, και κάλεσε τους εργάτες μπροστά στις ευρωεκλογές να μην σκύψουν το κεφάλι, απορρίπτοντας τα εκβιαστικά διλλήματα που μπαίνουν, τόσο από την κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Να σημειωθεί ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση συνδικαλιστή του σωματείου της ΑΓΕΤ ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει – ευρισκόμενος σε πανικό- τον κ. Ζαριανόπουλο από το να απευθυνθεί στους εργάτες, κάτι που όμως τελικά δεν κατάφερε καθώς η ομιλία έγινε κανονικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει