Τέσσερα νέα κρούσματα στην Κίνα


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020, 04:36

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τής αναφέρθηκαν έως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή τέσσερα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα όπου άρχισε η πανδημία να φθάνει έτσι τους 82.999.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας του COVID-19. Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας παραμένει αμετάβλητος στους 4.634 νεκρούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί στο εξωτερικό προτού ταξιδέψουν στην κινεζική επικράτεια, ανέρχεται σε 1.738 συνολικά. Τα δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ, ένα στη Σαγκάη και άλλο ένα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Από αυτά τα «εισαγόμενα» κρούσματα, 1.692 άνθρωποι έχουν ιαθεί και 46 συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Δεν έχει ανακοινωθεί κανένας θάνατος μεταξύ των περιπτώσεων αυτών.

Ακόμη 11 άνθρωποι έλαβαν εξιτήρια χθες από νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του κινεζικού υπουργείου Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση. Στα κινεζικά νοσοκομεία παρέμεναν έως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή 63 ασθενείς.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020, 04:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει