Τέσσερις χώρες καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στηρίξει τις μεταφορές


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, 05:43

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγγυηθεί την καλή λειτουργία του συστήματος των μεταφορών και να προετοιμάσει μια μαζική υποστήριξη στον τομέα, που έχει πληγεί από την επιδημία του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Ντεμπαρί.

«Μαζί με τους ομολόγους μου της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καλώ την ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειες για να εγγυηθεί τη συνέχιση της διακίνησης των εμπορευμάτων, να προστατεύσει τις εταιρίες μας, κυρίως στον τομέα των αερομεταφορών και να κινητοποιήσει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τους φορείς σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών», έγραψε στο Twitter ο Ντεμπαρί.

«Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία ζητούν να ληφθούν γρήγορα ισχυρά μέτρα», έγραψαν οι τέσσερις υπουργοί — Ντεμπαρί, Αντρέας Σόιερ (Γερμανία) Πάολα Ντε Μικέλι (Ιταλία) και Χοσέ Λουίς Αλάμπος (Ισπανία) στην Επίτροπο Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν σε επιστολή που φέρει ημερομηνία 2 Απριλίου.

«Ζητούμε να θεσπιστούν αποτελεσματικά εργαλεία για τη διαχείριση των υφιστάμενων δυσκολιών προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό μια σταθερή συνδεσιμότητα», διευκρινίζουν.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, 05:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει