Τέσσερις Bρετανοί συνελήφθησαν στα ανατολικά της ΚίναςΤέσσερις Βρετανοί υπήκοοι συνελήφθησαν στην ανατολική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική πρεσβεία στο Πεκίνο, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η πρεσβεία δεν σχολίασε τις συνθήκες που οδήγησαν στις συλλήψεις στην επαρχία Τζιανγκσού. Η αστυνομία στην Σουζού, μια πόλη της επαρχίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 19 ανθρώπους για κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά και ότι από αυτούς οι 16 είναι ξένοι χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και το Λονδίνο έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, εν μέρει εξαιτίας των εκκλήσεων ανώτερων βρετανών αξιωματούχων προς την Κίνα να τιμήσει τις συμφωνίες της σχετικά με την πρώην βρετανική αποικία, το Χονγκ Κονγκ, που τις τελευταίες εβδομάδες μαστίζεται από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και εξαιτίας της στάσης του Πεκίνου ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το κρατικό κινεζικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες ήταν δάσκαλοι σε ένα κέντρο εκπαίδευσης της αγγλικής γλώσσας, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία EF Education First, μια ιδιωτική ελβετική εταιρεία που λειτουργεί τέτοια κέντρα σε 114 χώρες.

Σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε την Τετάρτη η εταιρεία εκφράζει την βαθιά της λύπη για το περιστατικό και αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις αρχές για το ζήτημα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 12:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει