Ταλαιπωρούνται επιχειρηματίες – έμποροι για τα τερματικά μηχανήματα POS

Τονίζει σε αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται χιλιάδες επιχειρηματίες – έμποροι από τους όρους χρήσης των τερματικών μηχανημάτων POS, παρά τις υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου. Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών είχε υποσχεθεί την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με υποχρεωτική εφαρμογή των τερματικών μηχανημάτων «POS» από την 1/1/2016 για όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και για αυτές που βρίσκονται στον «Τειρεσία». Ο Χρήστος Μπουκώρος επανέρχεται στο θέμα καταθέτοντας αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό, έπειτα από έγγραφο που του απέστειλε ο ΟΕΒΕΜ, στο οποίο επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος από τη μη εύρυθμη λειτουργία των συναλλαγών με τα μηχανήματα POS.
Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης της έγγραφης αναφοράς της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), στην οποία αναλύονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση των μηχανημάτων POS. H αναφορά του ΟΕΒΕΜ έρχεται να αντικρούσει τις υποσχέσεις που ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέπτυξε απαντώντας στην υπ’ αριθμ. 67/2-11-2015 επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει σχετικά με τη χρήση και λειτουργία των μηχανημάτων POS.

Σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στην επίκαιρη ερώτηση που είχα καταθέσει, πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν να καταστεί υποχρεωτική η χρήση των τερματικών συστημάτων «POS» από την αρχή του 2016, για όποιον ξεκινά μια νέα επιχείρηση αλλά και για τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις. Συγχρόνως θα καθίστανται ακατάσχετοι από το Δημόσιο και τις τράπεζες οι λογαριασμοί των εσόδων των μηχανημάτων αυτών καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών των επιχειρήσεων.

Εντούτοις, σύμφωνα με την αναφορά του ΟΕΒΕΜ τα προβλήματα παραμένουν χωρίς να έχει δοθεί καμία λύση. Τα ποσοστά προμήθεια των τραπεζικών συναλλαγών μέσω POS εξακολουθούν και παραμένουν υψηλά, παρά τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, ενώ πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν τα τερματικά μηχανήματα λόγω της καταχώρησής τους στον Τειρεσία.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να λάβει άμεσα αποφάσεις για τα ζητήματα που ταλανίζουν σύσσωμο τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, εξαιτίας της μη ορθής πρακτικής των τερματικών μηχανημάτων POS» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει