Τα άλματα της Stellantis για τον εξηλεκτρισμό Β. ΑμερικήςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022, 11:30

Πρόσφατα ο Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι μαζί με την LG Energy Solution θα κάνουν μια επένδυση που θα ξεπερνά τα $5 δισεκατομμυρία Καναδικά Δολάρια για τη δημιουργία της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής μπαταριών Lithium-Ion στον Καναδά. Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030 η Β.Αμερική θα εξηλεκτρισθεί άμεσα.

Η νέα μονάδα θα έχει ετήσια παραγωγή άνω των 45 GWh (γιγαβατώρες), θα είναι η μεγαλύτερη του είδους στον Καναδά και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2024.Το εργοστάσιο θα υποστηρίξει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του Ομίλου στην Β. Αμερική, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την επιτυχημένη πορεία των Plug-in hybrid Jeep 4xe και αναμένεται να συνεχιστεί με το αμιγώς ηλεκτρικό Ram 1500 BEV Pick-up Truck. 

Το πλάνο των δύο εταιριών προβλέπει ετήσιες πωλήσεις πέντε εκατομμυρίων εξηλεκτρισμένων οχημάτων έως το 2030, με ποσοστό 100% ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα στην Ευρώπη και 50% επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα στη Β. Αμερική. 

Φυσικά όταν η παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται θα πρέπει να αυξάνεται και η παραγωγή των μπαταριών. Το πλάνο λέει ότι το παραγωγικό δυναμικό μπαταριών από τα 140 GWh θα πρέπει να αυξηθεί στα 400 GWh. Και για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει να υποστηριχθεί όχι μόνο  από πέντε μονάδες παραγωγής μπαταριών, αλλά και από ανεξάρτητους προμηθευτές. 

Η δημιουργία της νέας μονάδας στο Windsor του Οντάριο θα συνεισφέρει με 45 GWh και θα δημιουργήσει 2.500 νέες θέσεις εργασίας, με την έναρξη της λειτουργίας να προσδιορίζεται στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Με την τελευταία ανακοίνωση η LG Energy Solution εξασφάλισε την ετήσια παραγωγή άνω των 200 GWh στη Β. Αμερική, αριθμός που αντιστοιχεί στην παραγωγή 2,5 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης. Η νέα μονάδα θα συμβάλει σημαντικά στα πλάνα εξηλεκτρισμού της Stellantis στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. 

Ήδη η Jeep έχει ξεκινήσει μια δυναμική πορεία στη νέα εποχή της αυτοκίνησης χάρη στο καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, το οποίο συνδυάζει τις παραδοσιακά κορυφαίες 4×4 δυνατότητες που προσφέρουν τα μοντέλα της μάρκας σε συνδυασμό με την καλύτερη από ποτέ αποδοτικότητα και φιλικότητα προς το περιβάλλον. 

Στην αγορά της Β. Αμερικής διαθέσιμα είναι τα Jeep Wrangler 4xe και Grand Cherokee 4xe, ενώ στην Ευρώπη παράλληλα με τα δύο προηγούμενα, διαθέσιμα είναι και τα Renegade 4xe και Compass 4χε. 

Ας μην ξεχνάμε ότι στην τελευταία παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030 της Stellantis, αποκαλύφθηκε και το Ram 1500 BEV Pick-up Truck, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2024. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022, 11:47Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει