Τα έργα επέκτασης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, επισκέφθηκε ο υπουργός ΝαυτιλίαςΤα έργα επέκτασης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Διονύση Τεμπονέρα και Χρήστο Λαμπρίδη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Ανδρέα Νταή, για τα σχέδια ανάπτυξης του λιμανιού καθώς και για σημαντικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του οργανισμού.

Ο κ.Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υλοποίησης των έργων και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για το λιμάνι αλλά και για την ευρύτερη περιοχή η ολοκλήρωση του πολυτροπικού εμπορευματικού κέντρου της Ηγουμενίτσας, που γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Adri-Up.

Επεσήμανε επίσης, ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα, αντιμετώπισε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες με την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών στη χερσαία ζώνη και έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας που θα αποδοθούν στον δήμο.

Αναφορικά με τη νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα υπέβαλε σχετικά αιτήματα προς το Υ.ΝΑ.Ν.Π. τα οποία και εγκρίθηκαν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι με τις διατάξεις του Νόμου 4597/2019 που καθόρισε το πλαίσιο για την αξιοποίηση των λιμένων με την μέθοδο των υποπαραχωρήσεων λιμενικών δραστηριοτήτων, εξασφαλίζεται η δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την ανάπτυξη του λιμένα της Ηγουμενίτσας όπου οι προκλήσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του και η αξιοποίησή του προς όφελος του Δημοσίου.

Τέλος επεσήμανε ότι με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, για πρώτη φορά, προβλέπεται η απόδοση προς τους δήμους, του τέλους που καταβάλλουν οι Οργανισμοί Λιμένων στο Ελληνικό Δημόσιο επί του συνόλου των ετησίων εσόδων τους.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 21:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει