Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το νέο προεδρείο αλλά και τις επιτροπές του Δήμου Βόλου

Οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για το υπόλοιπο της παρούσας δημοτικής περιόδου, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή με τη συμμετοχή 46 δημοτικών συμβούλων επί συνόλου 49 (3 απουσίαζαν). Η εκλογή των μελών τόσο του Προεδρείου όσο και των δυο Επιτροπών έγινε με μυστική ψηφοφορία.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεκλέχτηκε ο Απόστολος Φοινικόπουλος με 25 ψήφους υπέρ, όσα και τα παρόντα μέλη της πλειοψηφίας. Κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου βρέθηκαν επίσης 18 λευκά, ενώ οι 3 σύμβουλοι της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» δήλωσαν παρόντες. Για τη θέση του Αντιπροέδρου προτάθηκε εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας ο δημοτικός σύμβουλος Απ.Βεργής-Ζαρκάδας, ο οποίος στις δυο πρώτες ψηφοφορίες έλαβε μόλις 14 ψήφους υπέρ, 28 λευκά και 1 άκυρο. Τελικώς ο κ. Βεργής εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την τρίτη ψηφοφορία λαμβάνοντας 29 ψήφους υπέρ και 14 λευκά.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στις ψηφοφορίες για την εκλογή του Γραμματέα με υποψήφιο τον δημοτικό σύμβουλο Χ.Ζάχο εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, καθώς οι δυο ελάσσονες μειοψηφίες αρνήθηκαν να προτείνουν υποψηφίους. Ο κ.Ζάχος στις δυο πρώτες ψηφοφορίες έλαβε επίσης 14 ψήφους υπέρ, 28 λευκά και ένα άκυρο, ενώ στην τρίτη ψηφοφορία πήρε 28 υπέρ και 15 λευκά, καταλαμβάνοντας τελικά τη θέση του Γραμματέα. Σε όλες τις παραπάνω ψηφοφορίες οι τρεις σύμβουλοι της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» δήλωσαν παρόντες.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία οι: Γ.Καουνάς, Η.Καραπατάκης, Φ.Λαμπρινίδης, Ν.Μαυρόπουλος, Ν.Οικονόμου, Ν.Στόϊκος και από τη μείζονα μειοψηφία οι: Ζ.Μακρή, Γ.Μουλάς, Γ.Κουφογιώργος και Ν.Νομικός. Αναπληρωματικά: Γ.Γκουντέλιας, Γ.Κερασιώτης, Σ.Χαλκιάς (από την πλειοψηφία) και Γ.Ιγγλέσης, Χ.Ζάχος, Α.Μπασδάνης (από τη μείζονα μειοψηφία).

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, με απόφαση του Δημάρχου, ορίστηκε ο Ηλ.Ξηρακιάς.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία οι: Λ.Αναστασίου, Δ.Δερβένης, Λ.Μαυρογιάννης, Κ.Μπαρμπουδάκη, Ε.Τσάμης, Μ.Τσιάμη και από τη μείζονα μειοψηφία οι: Α.Μπασδάνης, Α.Μπατζιάκας, Χ.Ζάχος και Γ.Ιγγλέσης. Αναπληρωματικά: Κ.Μπαρτζιώκα, Π.Πελεκάνος, Χ.Τσαμπάζης (από πλεοψηφία) και Γ.Κουφογιώργος, Ν.Νομικός, Γ.Μουλάς (από μείζονα μειοψηφία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει