Τα δύο τρίτα των κατοίκων του Κιέβου έχουν επιστρέψει στην πρωτεύουσαΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 15:38

Τα δύο τρίτα περίπου των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων της ουκρανικής πρωτεύουσας, έχουν επιστρέψει στο Κίεβο, το οποίο είχε εκκενωθεί αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

«Υπήρχαν πριν από τον πόλεμο 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι στο Κίεβο. Σχεδόν τα δύο τρίτα έχουν επιστρέψει», δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο στην ουκρανική τηλεόραση.

Ακόμη και αν υπάρχει ακόμη απαγόρευση κυκλοφορίας και «αν αυτά τα περιοριστικά μέτρα δεν σας φοβίζουν, μπορείτε να επιστρέψετε» πρόσθεσε ο δήμαρχος, ο οποίος μέχρι τώρα ζητούσε από τους κατοίκους της πρωτεύουσας να κάνουν υπομονή.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε, ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει στους κατοίκους του Κιέβου να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, αλλά ζήτησε προσοχή.

«Αν έχετε την δυνατότητα να βρίσκεστε σε περισσότερο προστατευμένους τόπους, όπου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ζωή και την υγεία σας, παραμείνετε» προειδοποιεί.

Στις 10 Μαρτίου, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο δήμαρχος του Κιέβου είχε ανακοινώσει, ότι το ήμισυ του πληθυσμού της περιφέρειας του Κιέβου είχε φύγει και ότι είχαν παραμείνει «λίγο λιγότερα από δύο εκατομμύρια κάτοικοι».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 15:39Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει