Τα κρατικά ΜΜΕ ελπίζουν σε αποκατάσταση των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ έπειτα από τη νίκη του Μπάιντεν


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 09:45

Τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ έδωσαν σήμερα ένα τόνο αισιοδοξίας σε άρθρα που δημοσιεύτηκαν, αντιδρώντας στη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν και την ανάδειξή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Τα σχετικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις είναι δυνατό να αποκατασταθούν σε μια κατάσταση μεγαλύτερης προβλεψιμότητας και αυτό μπορεί να αρχίσει από το εμπόριο.

Στα ίδια δημοσιεύματα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η παραδοχή πως οι ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να αποκλιμακώσουν την πίεση που ασκούν στην Κίνα για ζητήματα, όπως η Αυτόνομη Περιοχή της Κίνας Σιντζιάνγκ, αλλά και το Χονγκ Κονγκ, η κρατική εφημερίδα «Global Times» ανέφερε ότι το Πεκίνο πρέπει να εργαστεί για να επικοινωνήσει με την ομάδα Μπάιντεν, όσο πιο λεπτομερειακά μπορεί.

Η κυβέρνηση Τραμπ προκάλεσε εσκεμμένα εντάσεις στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ειδικότερα μετά την υιοθέτηση μιας στρατηγικής για την άσκηση πιέσεων στην Κίνα, η οποία οδήγησε σε «φούσκες» στην αμερικανική πολιτική απέναντι στην Κίνα, σύμφωνα την ίδια εφημερίδα.

«Πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να σπάσουμε αυτές τις φούσκες. Είναι προς το κοινό συμφέρον των λαών των δύο χωρών και της διεθνούς κοινότητας να γίνουν οι κινοαμερικανικές σχέσεις περισσότερο χαλαρές και ελέγξιμες».

Η εφημερίδα «The Global Times» είναι μία ταμπλόιντ που εκδίδεται από τη «Λαϊκή Ημερησία», την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα, αλλά δεν ομιλεί για λογαριασμό του κόμματος και της κυβέρνησης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 09:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει