Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία μειώνονται, όμως ο πρωθυπουργός θα διατηρήσει σε ισχύ τα μέτρα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 17:18

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ολλανδία μειώθηκε κατά περίπου 15% την τελευταία εβδομάδα, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες υγείας της χώρας σήμερα, όμως ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει ελάχιστες αλλαγές στο ισχύον λοκντάουν.

Στην εβδομαδιαία επικαιροποίηση των στοιχείων, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν 37.706 νέα κρούσματα Covid-19 την εβδομάδα έως τη 17η Νοεμβρίου, ένας αριθμός μειωμένος από τα 43.621 νέα κρούσματα την εβδομάδα έως τη 10η Νοεμβρίου και ο χαμηλότερος από τις αρχές Οκτωβρίου.

«(Εντούτοις) ο αριθμός των ανθρώπων με θετικό τεστ παραμένει πολύ υψηλός», σημειώνει το RIVM, με περισσότερες από 150 μολύνσεις ανά 100.000 πολίτες σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας.

Η Ολλανδία εισήλθε σε μερικό lockdown στα μέσα Οκτωβρίου και η κυβέρνηση του Ρούτε ενίσχυσε περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα την 3η Νοεμβρίου, λίγο αφότου τα ημερήσια κρούσματα αυξήθηκαν σε άνω των 11.000 στις 30 Οκτωβρίου.

Οι δημόσιες συναθροίσεις απαγορεύονται αυτή τη στιγμή, η χρήση της μάσκας «συστήνεται έντονα» εντός των καταστημάτων και τα εστιατόρια λειτουργούν μονάχα για υπηρεσίες takeaway. Τα σχολεία παρέμειναν ανοικτά.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS μετέδωσε σήμερα ότι ο Ρούτε ενδέχεται να χαλαρώσει ορισμένα από τα μέτρα που ελήφθησαν την 3η Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων το κλείσιμο των ζωολογικών κήπων και των μουσείων.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2.146 ασθενείς Covid-19 σε ολλανδικά νοσοκομεία και 576 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται υπό πίεση και τα τακτικά χειρουργεία έχουν ανασταλεί.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 17:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει