Τα νέα της πιάτσας, 242…


Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     


Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό μήνα να έχουμε. Μετά από 6 εβδομάδες καραντίνας αρχίζουμε σιγά – σιγά να επανερχόμαστε στην καθημερινότητα μας αλλά με… προσοχή.

Το 13033 μπορεί να καταργήθηκε (φανταστεί πως στάλθηκαν τις ημέρες της καραντίνας πάνω από 100. Εκατ. SMS!), αυτό όμως δεν σημαίνει πως… καταργήθηκε και ο COVID-19 που δυστυχώς βρίσκεται ανάμεσά μας και είναι αόρατος. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να ακολουθούμε τους κανόνες που υπάρχουν και όλα θα πάνε καλά.

Άντε να ετοιμαζόμαστε σιγά - σιγά ή τουλάχιστον να ονειρευόμαστε τις.. εκδρομές μας (στη φωτό το Nissan Juke)

Κοιτάμε μπροστά

Όπως αποδείχτηκε υπομονή έχουμε, διάθεση να ξεπεράσουμε την πανδημία έχουμε, οπότε όλα θα πάνε Μπορεί να ήρθε το τέλος του 13033 αλλά ο ιός υπάρχει. Γι’ αυτό να προέχουμε…καλά, αρκεί να μην.. ξεχαστούμε. Τέλος λοιπόν το 13033, ήδη μπήκαμε στην μετά…COVID-19 εποχή και πάμε για άλλα πράγματα, πιο δημιουργικά πιο ευχάριστα.

Σίγουρα η ζωή θα είναι διαφορετική αλλά είναι και στο χέρι μας να την κάνουμε πολύ καλύτερη. Σαν Έλληνες έχουμε μάθει πολλά, τόσο από την οικονομική κρίση, όσο και από την πανδημία. Και τα δύο τα αντιμετωπίσαμε στο μέτρο του δυνατού και δείξαμε πως κοιτάμε μπροστά.

Αχ, Ελλάδα με τις μαγευτικές σου εικόνες! (φωτογραφία με φόντο την Σαντορίνη)

Restart…

Η εβδομάδα πάντως ξεκίνησε για το αυτοκίνητο, που παρατηρείται αρκετή κινητικότητα. Λογικό είναι, καθώς Να έχουμε υγεία μας και καλή διάθεση και όλα θα πάνε καλά…τα ΚΤΕΟ… γέμισαν το ίδιο και τα συνεργεία, οι δρόμοι και οι παραγγελίες για αυτοκίνητα άρχισαν και πάλι να μπαίνουν στο σύστημα για διεκπεραίωση.

Το ερωτηματικό αφορά στον τουρισμό που σίγουρα θα πληγεί αλλά θα κρατηθεί γερά, γιατί μην ξεχνάμε πως θα ακολουθήσει και μία νέα χρονιά που θα παίξουμε άλλη μπάλα.

Υγεία λοιπόν, με καλή διάθεση και μεγάλη προσοχή. Εμείς παραμένουμε εδώ με ενημερωτική θεματολογία για να είστε όπως πάντα μέσα στα πράγματα!

Εικόνα από ελληνικά Logistics (Sarmed Automotive) με χιλιάδες αυτοκίνητα που περιμένουν να πάρουν το... δρόμο τους!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Επιστροφή στην «κανονικότητα»

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

 

Με 2.450 καινούργια αυτοκίνητα «έκλεισε» ο Απρίλιος όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν ταξινομηθεί 12.403 μονάδες.

 

———————————————————————————————-

 

Το lockdown που είχε τεθεί σε ισχύ για πολλές επιχειρήσεις αλλά και για το κόσμο έφερε αναστάτωση στις πωλήσεις. Παρακάτω θα δείτε τι ταξινόμησε κάθε εταιρεία χωριστά τον περασμένο μήνα.

Toyota 459

Peugeot 199

Opel 178

Audi 177

Hyundai 163

BMW 154

VW 146

Mercedes 111

Nissan 95

Suzuki 92

Skoda 89

Renault 89

Citroen 68

MINI 65

Fiat 58

Ford 54

Volvo 50

KIA 38

Dacia 37

Jeep 27

SEAT 26

Mitsubishi 14

Alfa Romeo 14

Honda 14

Land Rover 12

Lexus 8

Porsche 6

Abarth 2

Mazda 2

Jaguar 1

Subaru 1

Tesla 1

———————————————————————————————-

Με 369 ταξινομήσεις έκλεισε ο Απρίλιος για την αγορά των επαγγελματικών οχημάτων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι πουλήθηκε ανά εταιρεία τον Απρίλιο.

Peugeot 109

Fiat 64

Ford 42

Toyota 33

Citroen 26

Nissan 25

Mirtsubishi 20

Dacia 18

VW 11

Isuzu 8

Mercedes 7

Opel 2

Renault 1

Piaggio 1

Iveco 1

———————————————————————————————-

 

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται οι αποφάσεις για την εισαγωγική εταιρεία Opel καθώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον COVID-19 έχει πάει πίσω τις συζητήσεις…

 

———————————————————————————————-

 

Μέσα στον Μάιο ο Σπύρος Πανόπουλος θα αποκαλύψει στοιχεία από το δεύτερο πρωτότυπο hyper car που ετοιμάζει και έχει κάνει γνωστό πως θα μας δείξει το 2021. Μαζί με τα στοιχεία θα μάθουμε και το όνομα που θα του δώσει…

 

———————————————————————————————-

 

Με 176.327 προβολές σελίδας και 158.685 μοναδικές προβολές «έκλεισαν» τα Νέα της Πιάτσας το μήνα Απρίλιο, γεγονός που δείχνουν και τη δυναμική που έχουν ακόμα και πέρα από την… πιάτσα. Να σημειώσουμε πως τον περασμένο μήνα ανέβηκαν 4 στήλες και η πιο διαβαστερή μέρα σύμφωνα πάντα με το Google Analytics ήταν η Τρίτη 21 Απριλίου με 14.511 προβολές σελίδας.

 

———————————————————————————————-

 

Σε μία προχωρημένη για την εποχή κίνηση που ταιριάζει απόλυτα στις ημέρες που ζούμε προχώρησε η Peugeot η οποία ξεκίνησε την εφαρμογή της εικονικής περιήγησης με οπτική 360˚, σε έκθεση της μάρκας. Συγκεκριμένα ο χρήστης μπορεί να κινηθεί στην αντιπροσωπεία της Autoone, να δει τα μοντέλα που υπάρχουν, να μπει μέσα σε αυτά και φυσικά να πάρει πληροφορίες. Όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται στην πολυθρόνα το σπιτιού του…

Με την Peugeot δεν χρειάζεται να επισκεφτείς κάποια αντιπροσωπεία καθώς μπορείς να περιηγηθείς στο χώρο καθισμένος ακόμα και από την πολυθρόνα του σπιτιού σου

———————————————————————————————-


Με την άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του Lockdown (για τις περισσότερες επιχειρήσεις) ξεκίνησε και πιο δυναμικά η δραστηριότητα και στις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων. Ένα ποσοστό θα ξεκινήσει αποφάσισε να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

———————————————————————————————-

Πώς ήταν η κατάσταση από… ψηλά τις ημέρες της καραντίνας σε επιχειρήσεις και περιοχές που έχει δρατηριότητα το αυτοκίνητο; Logistics, πίστα καρτ, πίστα 4×4, εθνική οδός, κ.ά. σε ένα video που μπορείτε να δείτε παρακάτω με πλάνα που δεν έχουν ξαναδεί (τα περισσότερα) το φως της δημοσιότητας.

 

———————————————————————————————-

 

Η Ford Motor Ελλάς ήταν από τις λίγες εταιρείες που αντιμετώπισαν την κατάσταση με τον COVID-19 στηριζόμενοι σε πλάνο και όχι ακολουθώντας το… βλέπουμε και κάνουμε. Πριν από λίγες ημέρες αποκαλύψαμε (διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ) και τις κινήσεις που έγιναν και όπως φάνηκε μπήκαν πολλοί (επιχειρηματίες) σε σκέψη προκειμένου να έχουν και αυτοί το δικό τους τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων.

 

——————————————————————————————–

 

Μπορεί να ζήσαμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με την απαγόρεσυη, το lockdown κ.ο.κ., ωστόσο η ενημέρωση συνεχίστηκε κανονικά από αρκετές εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων ενώ δεν έπαψε και η επικοινωνία με τους δημοσιογράφους…

 

———————————————————————————————-

 

Τον τελευταίο καιρό επειδή της μόδας έχουν γίνει τα social media, παρατηρείται πολύ έντονο το φαινόμενο να βλέπουμε αυξημένους αριθμούς ακολούθων, θεάσεων κ.λπ. Η… κοροϊδία πάει σύννεφο, ωστόσο ο καθένας μπορεί να ελέγξει ποιοι είναι οι ακόλουθοι και από ποιες χώρες προέρχονται. Σε θέματα θεάσεων υπάρχει και το analytics που αν ζητηθεί από τους δημιουργούς θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος, όταν το εμφανίσουν. Από την άλλη οι χορηγούμενες πάνε σύννεφο γιατί πολύ απλά με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος και εμφανίζει νούμερα και να λέει πως έχει αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα! Σε κάθε περίπτωση από ουσία… μηδέν, όλα για το θεαθήναι!

 

———————————————————————————————-

 

Σε αναβολή της πρώτης έκθεσης ELECTROMOBILITY EXPO που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί το διάστημα 22 – 24 Μαΐου 2020, προχώρησαν οι διοργανωτές εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον COVID-19.

 

———————————————————————————————-

 

Την πρώτη ελληνική διαδικτυακή δημοσιογραφική παρουσίαση θα πραγματοποιήσει η Toyota Ελλάς την Τρίτη 5 Μαΐου στις 12:00 όπου θα αποκαλύψει τη νέα υπηρεσια ηλεκτρονικής κράτησης αυτοκινήτου.

 

———————————————————————————————-

 

Στις 8 Μαΐου θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα όλης της χώρας το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί.

 

———————————————————————————————-

 

Ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στα περίπτερα η έντυπη μορφή του AutoΤρίτη. Ωστόσο οι συντελεστές του ξεκίνησαν και εκδίδουν καθημερινά το AutoΤρίτη.gr που διαβάζεται διαδικτυακά και θυμίζει έντυπο!

 

———————————————————————————————-

 

Συνεχίζει να ενημερώνει το κοινό της Θεσσαλονίκη ο Τάσος Κοτσάνης και όπως πάντα μέσα από την ραδιοφωνική του εκπομπή στον Libero 107.4

Ο  Τάσος Κοτσάνης

 

———————————————————————————————-

 

Ακόμα και διαδικτυακά μπορεί κάποιος να αποκτήσει ακόμα και μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την εταιρεία CarNext.com η οποία δραστηριοποιείται σε 23 χώρες της Ευρώπης. Τα μεταχειρισμένα της οχήματα είναι ηλικίας 1-5 ετών και πριν την πώληση ελέγχονται σε 228 σημεία ενώ σε περίπτωση που ο πελάτης δεν μείνει ικανοποιημένος, επιστρέφει το αυτοκίνητο και μαζί του επιστρέφοντα και τα χρήματα.

 

———————————————————————————————-

 

Μπορεί να μην έχει να κάνει με τροχούς αλλά έχει να κάνει με ταχύτητα. Ο λόγος για την φετινή Athens Flying Week (19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020) η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των εμποδίων που προκαλεί η πανδημία του COVID-19.

———————————————————————————————-

 

Δύο πρωταθλητές έχει αυτή την εβδομάδα (σε επανάληψη λόγω COVID-19) καλεσμένους στην τηλεοπτική του εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» ο Στράτος Φωτεινέλης και συγκεκριμένα τους Γιώργο Αναπολιωτάκη και Γιώργο Κεχαγιά. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.

 

———————————————————————————————-

 

Την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 20:00 θα ανέβει στον διαδικτυακό αέρα ένα Instagram Live με τον Robbie Maddison, τον ζωντανό θρύλο της freestyle σκηνής της μοτοσυκλέτας. Πολλοί τον θυμούνται από το άλμα που είχε κάνει με μοτοσυκλέτα στον Ισθμό της Κορίνθου. Ο Πάνος Σειτανίδης θα συντονίσει τη συζήτηση ενώ θα μπορούν  και οι θεατές να υποβάλλον ερωτήματα! Η μετάδοση θα γίνει από το κανάλι @redbullgre

———————————————————————————————-

 

Το Ducati Athens έχει ξεκινήσει μία πρωτοποριακή υπηρεσία επικοινωνίας με τους πελάτες και φίλους της μάρκας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα μπορούν μέσω του Ducati Video Chat να επικοινωνήσουν μέσω βιντεοκλήσης (καθημερινά 10:00 – 16:00) και να μιλήσουν με έναν εκπρόσωπο για κάθε θέμα σχετικό με τη Ducati.

 

Νέα υπηρεσία της Ducati Athens για πελάτες και φίλους της μάρκας

 

———————————————————————————————-

 

Με 927 ταξινομήσεις «έκλεισε» η αγορά της μοτοσυκλέτας τον Απρίλιο (από 3.348 το 2019). Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ταξινομήσεις ανά εταιρεία:

Ταξινομήσεις Μοτοσυκλετών Απρίλιος 2020*

SYM 195

Yamaha 180

Piaggio 165

Daytona 123

Honda 90

Kymco 42

Kawasaki 14

Vespa 14

Keeway 12

KTM 10

Benelli 10

Ducati 10

Gemini 8

BMW 7

Asus 5

RA Enginnering 5

CF Moto 5

Harley Davidson 3

Husqvarna 2

Aprilia 2

Zongshen 2

Brixton 2

Peugeot 2

*πάνω από…2 μονάδες

 

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις λόγω του COVID-19

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*

1. www.in.gr 5

2. www.lifo.gr 6

3. www.zougla.gr 10

4. www.protothema.gr 16

5. www.tanea.gr 25

6. www.newsit.gr 26

7. www.iefimerida.gr 29

8. www.tovima.gr 31

9. www.newsbomb.gr 39

10. www.gazzetta.gr 40

* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)


Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*

1. www.newsauto.gr 87

2. www.traction.gr 195

3. www.autotriti.gr 198

4. www.autogreeknews.gr 202

5. www.gocar.gr 311

6. www.autoagora.gr 525

7. www.drive.gr 528

8. www.caranddriver.gr 768

9. www.4troxoi.gr 850

10. www.autoblog.gr 897

*TOP10 στην Ελλάδα

 

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 47

2. www.ix.gr 5.141

3. www.carwall.gr 11.317

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/5/2020 (20:00)

 

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 79.200

2. Trcoff: 20.600

3. Drive magazine: 18.300

4. Carotogr: 9.810

5. Tractiongr: 6.410

6. 4Τροχοί: 2.480

7. CarGuysGr: 2.320

8. Gocar: 2.300

9. Newsauto: 2.080

10. Ariadni Gerasimidou: 1.930

11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.440

12. Επί Τροχών TV: 1.170

13. Auto Τρίτη: 1.060

14. Πάνος Σειτανίδης: 873

15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 631

16. Auto Greek News: 343

*μέτρηση στις 4/5/2020 (20:00)

 

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

Traction και Autohub δεν μεταδόθηκαν λόγω κορονοϊού…

 

 Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει