Τα ντοκουμέντα της διαφθοράς


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 07:47

Ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές παρακολουθούσαν τα μέλη του κυκλώματος που πουλούσαν «προστασία» και ερευνούσε για μήνες η Εθνική υπηρεσία Πληροφοριών.

Μια από αυτές μάλιστα τους είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς γινόταν «εκτενής αναφορά στους οίκους ανοχής και στα studio στην Αθήνα καθώς και στην δική τους εμπλοκή στη υπόθεση»,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο της ΕΥΠ προς τον Άρειο Πάγο. Μάλιστα, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του κυκλώματος ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι, φέρεται να λέει σε δικηγόρο και στενό του συνεργάτη: «Καλά αυτό ποιος το δώσε τώρα εκεί, μπορείς να μου πεις; Κάποιος το κάνει επίτηδες αυτό…κάποιος το κάνε επίτηδες για το δικαστήριο», αναφερόμενος σε δίκη στην οποία ήταν κατηγορούμενος για παρόμοια υπόθεση.

«Πάμε να περπατήσουμε»

Τίποτα όμως δεν μπορούσε να λειτουργήσει αν δεν υπήρχε «αγαστή συνεργασία» μεταξύ αστυνομικών και μελών του κυκλώματος. Το zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από ραντεβού μεταξύ εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών με μέλη του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, η παρακολούθηση της ΕΥΠ «συνέλαβε» τον πρώην ανώτερο αξιωματικό να συναντάται με τον Δημήτρη Μάλαμα, κεντρικό ταμία του κυκλώματος, σε πάρκο της Φιλοθέης και να παραλαμβάνει έναν φάκελο με χρήματα.

«Ο…, έβαλε στο μπουφάν του το φάκελο αυτό και αφού συνομίλησαν για λίγο, ο Μάλαμας Δημήτρης αποχώρησε με το όχημα του. Ο…, αφού περιπλανήθηκε για λίγο στο πάρκο κάθισε σε ένα παγκάκι όπου μέτρησε τα χρήματα τα οποία περιείχε ο φάκελος» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα της ΕΥΠ.

Μάλιστα, στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούν την φράση «να περπατήσουμε» και στη συνέχεια πραγματοποιούσαν τις συναντήσεις τους.

Έδιναν λίστα με υπό προστασία επιχειρήσεις στους αστυνομικούς 

«Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους» λέει η λαϊκή παροιμία και γι αυτό το λόγο τα μέλη του κυκλώματος έδιναν λίστα με «προστατευόμενες» επιχειρήσεις στους επίορκους αστυνομικούς για να ξέρουν που πρέπει να κάνουν ελέγχους για την νόμιμη λειτουργία και από πού δεν έπρεπε ούτε απ έξω να περάσουν. Η «δραστηριότητα» του κυκλώματος δεν περιοριζόταν μόνο στην Αττική αλλά και σε περιοχές της περιφέρειας, αρκεί οι ταμίες να έπαιρναν την «προστασία» που ζητούσαν, όπως είχε συμφωνηθεί, κάθε 15 μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση παρείχε και έξτρα υπηρεσία στο κύκλωμα: «Επιλέγει να εργάζεται συνήθως την νυχτερινή βάρδια, όπου περνάει από τα studio και τους οίκους ανοχής στη ζώνη ευθύνης του, εισέρχεται στους χώρους αυτούς και κάνει χρήση της αστυνομικής του ιδιότητας συλλαμβάνοντας αλλοδαπές χωρίς χαρτιά. Όσες ιδιοκτήτριες διαθέσουν χρήματα οι αλλοδαπές αφήνονται ελεύθερες χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα της ΕΥΠ.

Τι να πει όμως κάποιος και για άλλον εν ενεργεία «αστυνομικό» ο οποίος υπηρετούσε στην Δυτική Αττική και «φέρεται να χρηματίζεται για την «κάλυψη» καταστημάτων διεξαγωγής παράνομων δραστηριοτήτων. Ειδικότερα πρόσφατα διαπραγματευόταν την παροχή «κάλυψης» σε παράνομο καζίνο επί της οδού Πέτρου Ράλλη και Κηφισού, αντί του ποσού των 18.000€ μηνιαίως».

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε τον ίδιο λογιστή με κακοποιό

Η διαφθορά στους κύκλους της αστυνομίας είχε κάνει μέχρι και τα μέλη του κυκλώματος στις συνομιλίες να χαρακτηρίζουν π.χ. κεντρικό Τμήμα ως «αμαρτωλό», ενώ ο μακαρίτης Δημήτρης Μάλαμας «φέρεται να δίνει χρήματα στον Διοικητή σε ό,τι αφορά την «κάλυψη» των παράνομων καταστημάτων της περιοχής».

Οι σχέσεις μελών του κυκλώματος με ανώτερουςαξιωματικούςκάποιεςφορέςξεπερνούσε τα όρια. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥΠ, αξιωματικός που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Δίωξη Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είχε τον ίδιο… λογιστή με ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του υπό διερεύνηση κυκλώματος, τον Δημήτρη Μάλαμα αλλά και ενός γνωστού κακοποιού ο οποίος έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί στο παρελθόν, για κακουργηματικές πράξεις.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει