Τα συλλυπητήρια μηνύματα των ανθρώπων της τοπικής Ν.Δ. για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα μηνύματα, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr:

Το μήνυμα της ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας και του προέδρου της Δημοσθένη Νταόπουλου

Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας και η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας από σήμερα, είναι φτωχότεροι.

O Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές στην πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας και ο τελευταίος μιας γενιάς πολιτικών που ηγήθηκε της χώρας στον 20ο αιώνα.

Με τον τρόπο που άσκησε τα πολιτικά του καθήκοντα τόσο ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο κι ως Πρωθυπουργός, υπηρέτησε με συνέπεια και ευθύνη το όραμά του για εθνική ενότητα κι ομοψυχία. Υπήρξε ο πολιτικός που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες μπροστά από την εποχή του. Εργάστηκε για μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα που “δεν θα επαιτεί εν ονόματι της ιστορίας της, αλλά θα πρωτοπορεί”.

Όλοι εμείς στη Νέα Δημοκρατία αλλά και όλοι οι Έλληνες, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όχι μόνο τις αλήθειες που μας είπε, αλλά και πως μας έκανε να αισθανθούμε περήφανοι για τον Ηγέτη μας και Αρχηγό μας.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον υιό του, Πρόεδρο της Παράταξής μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κόρη του και Βουλευτή Α΄ Αθηνών κα. Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και σε όλη την οικογένειά του.

Η προσφορά του και το έργο του προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση.

Λόγω πένθους για την αδόκητη απώλεια του Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργού, αναβάλλονται όλες οι κομματικές εκδηλώσεις από σήμερα 29 Μαΐου 2017 έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟ.Δ.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Β. ΝΤΑΟΠΟΥΛΟΣ

Το μήνυμα του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Σήμερα έφυγε ένας από τους τελευταίους μεγάλους της πολιτικής. Ενας σπουδαίος κοινοβουλευτικός. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τιμήθηκε από τον ελληνικό λαό με τεράστια αποδοχή. Όπως όλοι οι μεγάλοι στη ζωή και κυρίως στην πολιτική, απέκτησε κατά τη μακρόχρονη διαδρομή του φανατικούς φίλους, αλλά και πολέμιους. Με τις μεγάλες προσωπικότητες δεν μπορεί να συμβεί διαφορετικά. Ο ίδιος, πάντως, με τη στάση του και την πολιτική του φιλοσοφία υπήρξε από τους μεγαλύτερους πολέμιους του λαϊκισμού.

Ως νέος βουλευτής, ανακαλώ στη μνήμη μου τα όσα έγκαιρα και βλέποντας μακριά είπε απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό και στον πολιτικό κόσμο, από τις αρχές της δεκαετίες του ’90, για τις περιπέτειες που σήμερα βιώνουμε. Αν ο λόγος του είχε εισακουσθεί περισσότερο, τα προβλήματα σήμερα θα ήταν λιγότερα.

Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μιας γενιάς μεγάλων που ανέλαβαν την Ελλάδα μετά τον πόλεμο ως σωρό ερειπίων και μας την παρέδωσαν ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό το δεδομένο δεν μπορούν να το μεταβάλουν ούτε οι παραμορφωτικοί φακοί του προβληματικού παρόντος.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αφοσίωσή του στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό.

Απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χρήστος Μπουκώρος,
Βουλευτής Μαγνησίας,
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών

Το μήνυμα του πολιτευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Σάκη Κοκκίνη

Σήμερα, η Ελλάδα αποχαιρετά έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποτέλεσε αναμφισβήτητα μία εμβληματική μορφή για την πολιτική σκηνή της χώρας.
Το ήθος του, η αγωνιστικότητά του, η συνέπεια λόγων και έργων, αλλά και η πατριωτική του δράση ήταν αρετές που τον συνόδευαν μέχρι το τέλος.

Αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για μία υπερήφανη Ελλάδα, και δίδαξε εμάς τους νεότερους, τον τρόπο για να συνεχίσουμε το όραμά του.

Με τον πολιτικό του ρεαλισμό, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπηρέτησε κυρίως την αλήθεια. Μία αλήθεια άλλοτε δυσάρεστη στα αυτιά του εκλογικού σώματος, όμως το ηθικό του δεν κάμφθηκε ποτέ.

Αφήνει πίσω του, μία Ελλάδα φτωχότερη. Το πνεύμα του, η δημοκρατική του συνείδηση και η αφοσίωσή του στις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας θα μείνουν αλησμόνητα.

Ένας ευπατρίδης της πολιτικής έφυγε, αφήνοντας μας όμως κληρονομιά τις ιδέες και τα ιδανικά του. Αυτά για τα οποία πάλεψε 58 χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και από κάθε μετερίζι.

Εκφράζω την οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το μήνυμα του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργου Καλτσογιάννη

Με βαθειά θλίψη αποχαιρετώ έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη που σφράγισε την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας και την εξέλιξη της κεντροδεξιάς παράταξης.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας οραματιστής, ένας πατριώτης που είχε το θάρρος της γνώμης του και άνοιξε νέους δρόμους στην εξέλιξη της χώρας. Οραματιστής, ρεαλιστής, πιστός στο πατριωτικό καθήκον, ενέπνευσε με το μεταρρυθμιστικό πολιτικό του πνεύμα.

Με τις πρωτοπόρες ιδέες και το φλογερό του λόγο αγωνίστηκε για μια καλύτερη Ελλάδα αψηφώντας το πολιτικό κόστος, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Πολλά από αυτά που είπε και για τα οποία αμφισβητήθηκε, τελικά επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις.

Η ιστορία τον δικαίωσε.

Γιώργος Καλτσογιάννης,
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
π. Αντιπεριφερειάρχης
Δικηγόρος

Το μήνυμα του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη και της δημοτικής παράταξης πλειοψηφίας

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα με καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του πολιτικού και δημόσιου βίου της χώρας.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει