Τα τελευταία μηνύματα Μπέου – Πατσιαντά λίγο πριν την ώρα της κάλπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα μηνύματα των υποψηφίων Δημάρχων, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr, αλφαβητικά:

Αχιλλέας Μπέος: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα

Ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης για όλους τους πολίτες του Βόλου.

Μετά από μια μακρά, επίπονη και σε ορισμένες περιπτώσεις επώδυνη προεκλογική περίοδο, τώρα αποφασίζουμε αν αυτή η πόλη, αυτή η κοινωνία θα συνεχίσει να είναι «πτωχή πλην τιμία», με πλουσίους και λαμπερούς, ωστόσο, προύχοντες και κοτζαμπάσηδες, να την καθοδηγούν.

Μια πόλη και μια κοινωνία με λαμπρό παρελθόν, αλλά με ζοφερό παρόν και εφιαλτικό μέλλον, όχι πάντως γι αυτούς, που με ευτελή κίνητρα και ιδιοτέλεια, εργολαβικά και επί δεκαετίες τώρα τη διασώζουν.

Μια πόλη και κοινωνία που της επιβάλλουν να… καμαρώνει για μια δήθεν πολιτική και πνευματική ελίτ που διαθέτει, μαζί με τις στρατιές των ανέργων του 37% (πανελλήνιο αρνητικό ρεκόρ), την ανυπαρξία και του πιο μικρού έργου, με την καθημερινή περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Οι πολίτες του Βόλου δεν μπορούν πια να μην γνωρίζουν. Ή να υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν. Η γιγαντιαία προπαγανδιστική επιχείρηση που στήθηκε για να «εξουδετερωθεί» η υποψηφιότητά μου, είναι άκρως αποκαλυπτική. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαπλέχθηκαν υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, μεγάλα Μέσα Μαζικής Διαπλοκής της Αθήνας, στελέχη κομμάτων μικρά και μεγάλα, θλιβερές φιγούρες του παρελθόντος, αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι επαγγελματίες της πολιτικής.

Ο Βόλος, είπαν, έγινε το επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος. Και έτσι είναι. Αλλά όχι βέβαια γιατί ο Αχιλλέας Μπέος είναι καλός ή κακός. Ικανός ή ανίκανος.
Πλέον είναι φανερό σε όλους ότι η εκλογή του Αχιλλέα Μπέου και της παράταξής του, μιας γνήσιας δημοκρατικής και αυτοδιοικητικής παράταξης, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αναφορές σε κέντρα οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής, αποτελεί την πιο επικίνδυνη εξέλιξη για το σάπιο σύστημα εξουσίας, που έφερε τη χώρα, την πόλη, την κοινωνία μας στη σημερινή της κατάντια.

Θα δείξει το δρόμο της απεξάρτησης και της απελευθέρωσης πλειοψηφικών κοινωνικών δυνάμεων, από την χειραγώγηση και την καθυπόταξη των μεγάλων οικονομικών κέντρων, των κομματικών γραφείων, του παραγοντισμού και των υπόγειων διαδρομών.

Aποφασίζουμε για το Βόλο, που θέλουμε. Για την κοινωνία που επιθυμούμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Υπάρχουν διλήμματα, που όμως πρέπει να απαντηθούν μόνο από τους πολίτες, και όχι από τους διάφορους πάτρωνες, όπως οι ίδιοι επιδιώκουν.
Θα συνεχίσει ο Βόλος να φυτοζωεί, στα μέτρα αυτών που τον θέλουν έτσι για να καλλιεργούν την εικόνα του επαρκούς και του χρήσιμου; Ενώ αποδεδειγμένα είναι άχρηστοι και ανίκανοι.

Θα συνεχίσει ο Βόλος να αποτελεί λάφυρο της εξουσιολαγνείας μια ομάδας, μιας κάστας ανθρώπων, που χρόνια τώρα τον έχουν καθηλώσει στο τέλμα και την ανυπαρξία;
Οι τεράστιες αναπτυξιακές του προοπτικές, οι αστείρευτες κοινωνικές του δυνάμεις, θα συνεχίσουν να αποτελούν πηγές καλοπέρασης, άνετης διαβίωσης των λίγων οικογενειών, που ελέγχουν την εξουσία, μιας ιδιότυπης «αριστοκρατικής» ελίτ, με αγαστή συνεργασία και συνύπαρξη «αριστερών» και «δεξιών»;

Ή θα αλλάξουμε σελίδα, θα προχωρήσουμε ενωμένοι, με δύναμη, ορμή και αποφασιστικότητα, για μια άλλη πόλη, μια άλλη κοινωνία, με γνήσια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση; Με ανθρώπους που έχουν όραμα, γνώσεις και διάθεση για δουλειά και προσφορά;
Που δεν θα ζητούν τη διαχείριση των πραγμάτων ελέω Θεού ή κληρονομικώ δικαίω, αλλά που θα τίθενται στην κρίση των πολιτών για όσα έπραξαν ή παρέλειψαν να πράξουν;

Φρονώ ότι οι απαντήσεις είναι απλές και θα δοθούν σήμερα στην κάλπη, με την υπερψήφιση του συνδυασμού μας. Τέλος πια στο γκρίζο, το μίζερο, το μικρό.
Θέλουμε το Βόλο που μας αξίζει, θέλουμε το Βόλο που μας ενώνει και δεν μας διχάζει.

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα ιστορικό βήμα προόδου για το Βόλο

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που έφεραν τους «Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών.
Χαιρετίζουμε και όλες τις δυνάμεις, συμπολίτες με διαφορετικές επιλογές την πρώτη Κυριακή, που συμπορεύονται μαζικά στη μεγάλη Δημοκρατική πανστρατιά για ένα ιστορικό βήμα προόδου για το Βόλο.
Κάθε πολίτης αυτού του τόπου.
Ανεξάρτητα από το πολιτικό του παρελθόν.
Ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες.
Σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό προσκλητήριο.
Στις σημερινές Δημοτικές εκλογές γράφουμε ιστορία.
Και είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε.
Οι Βολιώτες μπορούμε.

Το διακύβευμα για την πόλη μας είναι τεράστιο.
Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού όλα όσα πετύχαμε με τόσο κόπο στον τόπο μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Γνωριζόμαστε σε αυτή την πόλη.
Παρόντες είμαστε χρόνια τώρα σε όλους τους αγώνες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.
Μαζί στηρίξαμε διεκδικήσεις. Όλοι μαζί συγκρουστήκαμε με ότι απειλούσε την πόλη.
Δεν είμαστε προστάτες της. Δεν είμαστε ήρωες.
Ούτε θέλουμε να ηγεμονεύσουμε.
Μαχητές είμαστε, ενεργοί πολίτες, δημιουργικές δυνάμεις που συνδιαμορφώσαμε στο φως της ημέρας το αστικό θαύμα του Βόλου.
Και αυτό αποτελεί σήμερα το διακύβευμα για όλες τις δημιουργικές δυνάμεις.
Η μεγάλη Δημοκρατική πλειοψηφία είναι εδώ.
Κι εδώ είναι η μεγάλη μας ευθύνη.

Καλούμαστε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διαμορφώσουμε ως αυριανή Δημοτική Αρχή ευρύτερες συναινέσεις για το καλό του τόπου και των πολιτών.
Αυτή την ευθύνη, δεν την απεμπολούμε.
Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε ούτε μία μέρα πλέον για χάσιμο.
Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη ευθύνη γιατί έχουμε πρόγραμμα και ικανά στελέχη.
Είμαστε αποφασισμένοι.
Ξέρουμε πού πηγαίνουμε, ξέρουμε πού πρέπει να πάει ο Δήμος.
Αναλαμβάνουμε τη Δημοτική Αρχή, γιατί έχουμε συναίσθηση της ευθύνης, της στιγμής, της ιστορικής μας πορείας.
Απορρίψτε όσους βάζουν στοίχημα πως θα δώσουν λύσεις με τον χυδαίο λαϊκισμό και τον αποκρουστικό οπαδισμό.
Δεν αξίζουν στο Βόλο.
Ερχόμαστε, φίλες και φίλοι, για να τα αλλάξουμε όλα.
Δεν απέχουμε. Συμμετέχουμε.
Το αύριο του Βόλου, είναι υπόθεση όλων μας.
Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς εξαιρέσεις.

Βολιώτισσες και Βολιώτες,
Παίρνετε το μέλλον στα χέρια σας.
Γιατί κανένας και τίποτα δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ν’ αλλάξει τη μοίρα του.
Εσείς είστε ο Βόλος του αύριο.
Ο Βόλος της δημοκρατίας, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης.
Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».
Ψηφίστε για την πόλη που θέλετε.
Στείλτε μήνυμα ελπίδας και αλλαγής.
Ελάτε μαζί μας.
Σας θέλουμε δίπλα μας.
Έφτασε η ώρα.
Η Δημοκρατία θα νικήσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει