Τα τεμένη θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη λήξη του Ραμαζανιού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, 08:24

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα κρατήσει κλειστά τα τεμένη σε όλη τη χώρα και κατά την ιδιαίτερα σημαντική περίοδο των δέκα τελευταίων ημερών του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους. Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Βακουφίων της Αιγύπτου, διαψεύδοντας φήμες που υποστήριζαν το αντίθετο.

Η Αίγυπτος διατηρεί μέχρι σήμερα όλους τους λατρευτικούς χώρους των τζαμιών και των Κοπτικών Εκκλησιών κλειστούς, από τα μέσα Μαρτίου, για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Με δηλώσεις τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν ένα παράθυρο χαλάρωσης των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ύστερα όμως από την ολοκλήρωση του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα και ίσως μετά και την τριήμερη γιορτή τους που θα σημάνει και τη λήξη του Ραμαζανιού.

Σε σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων ανακοινώνεται και η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού που θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου ιδιαίτερα στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, με μέγιστη επιτρεπτή χωρητικότητα των ξενοδοχείων κατά 50%. Επίσης αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου των αιγυπτιακών σχολείων στις 7 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ

   

   


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, 08:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει