«Τα τεστ που έχουμε κάνει για τον ιό CIVID-19, καθιστούν το ποδόσφαιρο ανάμεσα στα ασφαλέστερα περιβάλλοντα στον κόσμο»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 20:37

Η UEFA έχει επιβλέψει 61.859 τεστ ανίχνευσης COVID-19 από τον περασμένο Αύγουστο, επιτρέποντας να διεξαχθούν περισσότεροι από 500 ευρωπαϊκοί αγώνες και καθιστώντας το ποδόσφαιρο ένα από τα ασφαλέστερα περιβάλλοντα στον κόσμο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη (5/11) η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Έχοντας επικριθεί από ορισμένα μέσα ενημέρωσης για την προώθηση των διεθνών αγώνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, του κορωνοϊού, η UEFA ανέφερε ότι μόνο 340, από αυτά τα τεστ, ήταν θετικά – ήτοι το 0,55% του συνόλου – και μόνο το 3% των αγώνων ακυρώθηκαν.

«Το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε είναι ισχυρό και διασφαλίζει την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που η πανδημία εξελίσσεται σε ολόκληρη την ήπειρο» τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και πρόσθεσε πως: «Μας δίνει αυτοπεποίθηση, το γεγονός ότι οι αγώνες μας θα παιχτούν όπως είχε προγραμματιστεί. Όλο αυτό είναι αφιερωμένο σε όσους έχουν εμπλακεί για να πετύχει κι αποδεικνύει ότι οι αγώνες μπορούν να παιχτούν με ασφάλεια».

Περιγράφοντας την, ως μια τεράστια προσπάθεια κατά μήκος όλης της ευρωπαϊκής ζώνης, η UEFA ανέφερε ακόμη ότι, κατά μέσο όρο, υπήρχαν 53,9 δοκιμές ανά ομάδα, ανά αγώνα και λιγότερα από τα μισά κρούσματα προέρχονταν από παίκτες.

«Το Πρωτόκολλο Επιστροφής στο Παιχνίδι της UEFA, έκανε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στα ασφαλέστερα περιβάλλοντα στον κόσμο”, πρόσθεσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, συμπληρώνοντας πως από τον Αύγουστο, έχει διοργανώσει αγώνες σε οκτώ διοργανώσεις – το Champions League, το Europa League, το Champions League Γυναικών, το Youth League, το Nations League, τα playoffs του Euro 2020, τα προκριματικά του Under-21 και το Euro των γυναικών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 20:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει