Τα τμήματα Ενδυματολογίας και Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ στο Athens Xclusive και το Μουσείο Μπενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας , [Athens Xclusive Designers Week ], με τη συμμετοχή, 15 καταξιωμένων Δημιουργών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και 14 Νέων Σχεδιαστών, παρουσίασε για 15η φορά το ενδιαφέρον ‘πρόσωπο’ της Ελληνικής Μόδας και τις προσπάθειες που γίνονται για το ‘άνοιγμά’ της και εκτός των συνόρων της χώρας μας.

Την Κυριακή 30/3 σπουδαστές και απόφοιτοι των τμημάτων Ενδύματος και Φωτογραφίας με την συνοδεία των εκπαιδευτριών τους, Όλγας Οικονόμου και Δήμητρας Αγορά βρέθηκαν στην Πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν τα πρωτότυπα shows των νέων δημιουργών της χώρας μας. Σημαντική εμπειρία για τους σπουδαστές του τμήματος Ενδυματολογίας που είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τη δουλειά τους νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με το επάγγελμα που και οι ίδιοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν, αλλά και για τους σπουδαστές του τμήματος φωτογραφίας που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ‘πρακτική’ άσκηση.φωτογραφίζοντας τα μοντέλα μιας τέτοιας διοργάνωσης!

Παράλληλα η επίσκεψη στο μουσείο Μπενάκη, εμπλούτισε τις γνώσεις όλων των συμμετεχόντων,μέσα από τις τρεις σημαντικές εκθέσεις που επισκέφτηκαν.

Η πρώτη “Νύφες Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα”, που παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα ενδυμάτων από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος , με επίκεντρο το γάμο, τη σημαντική αυτή στιγμή στη ζωή της γυναίκας.

Η δεύτερη “Οδός Μελίνας Μερκούρη”, που παρουσιάζει μια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη της απεικονίζοντας τη λαμπερή προσωπικότητα και το διεθνούς εμβέλειας έργο της μεγάλης αυτής Ελληνίδας αγωνίστριας.

Τέλος η έκθεση «Εν απουσία θέματος» του Michael Somoroff που αποτελεί σπαρακτικό φόρο τιμής στο μνημειώδες έργο του θρυλικού φωτογράφου August Sander, «Άνθρωποι του 20ού αιώνα» (Menschen des 20 Jarhunderts).

Ευχή όλων – παρά την κούραση του ταξιδιού, – να επαναληφθεί στο μέλλον ανάλογη εξόρμηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει