Τα φρούτα και τα λαχανικά που αντέχουν στο ψυγείο τουλάχιστον 1 μήνα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 15:41

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τα πλέον ευαίσθητα τρόφιμα που πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο, κατά κύριο λόγο, όχι μόνο ώστε να μη «χαλάσουν» αλλά και για να διατηρήσουν τα θρεπτικά τους στοιχεία, τη γεύση τους, την υφή τους.

Δες λοιπόν ποια φρούτα και λαχανικά αντέχουν από 1 έως και 3 μήνες στη συντήρηση του ψυγείου, κάνε τις σωστές επιλογές όταν ψωνίζεις και δεν θα χρειαστεί να πάνε τόσα φρούτα και λαχανικά χαμένα.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω αυτό το χωρατό. Το νόστιμο φρούτο που προσφέρει άπειρα οφέλη στην υγεία σου και αντέχει 1-2 μήνες στο ψυγείο. «Να θυμάσαι όμως ότι δεν πρέπει να μπαίνει στο ίδιο ράφι με τα άλλα φρούτα, γιατί περιέχει το αέριο αιθυλένιο που κάνει τα υπόλοιπα να ωριμάζουν πιο γρήγορα», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Πορτοκάλια

Δεν γίνεται να λείπει από την καθημερινότητά σου η υψηλότερη πηγή βιταμίνης C, τώρα που την έχεις περισσότερη ανάγκη. Τα πορτοκάλια διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 εβδομάδες.

Πατάτες

Αν και σε θερμοκρασία δωματίου, αντέχουν μόλις 2 εβδομάδες, μπορείς να τις βάλεις στο ψυγείο και να τις καταναλώσεις μετά από 2-3 μήνες.

Κρεμμύδια

Το λαχανικό που καταναλώνεται με διάφορους τρόπους και γίνεται το βασικό συστατικό στη μαγειρική σου. Αντέχει μέχρι και δύο μήνες μέσα στο ψυγείο. Υπάρχει όμως και ένα πιο πρακτικό κόλπο που μπορείς να κάνεις. Αντί να πετάξεις τα κομμένα κρεμμύδια, βάλτα σε ένα σακουλάκι ψυγείου για να το ξαναχρησιμοποιήσεις.

Λεμόνια

Το φρούτο πασπαρτού. Στη μαγειρική, σε φαγητό, σε γλυκά, ακόμα και σε στυμμένο χυμό. Και διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα.

Πηγή: govastileto.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 15:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει