Τα self tests να μην υποκαταστήσουν τους ελέγχους του ΕΟΔΥΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 13:32

Στην ανάγκη μιας οργανωμένης παρέμβασης από τον ΕΟΔΥ, με συνεργεία που θα πραγματοποιούν rapid tests σε μεγάλους χώρους και σχολικά συγκροτήματα, παράλληλα με τη διαδικασία των self tests, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η εκτεταμένη χρήση των self tests δεν πρέπει να γίνει το υποκατάστατο μιας μόνιμης παρουσίας συνεργείων του ΕΟΔΥ σε μεγάλους χώρους, ώστε να γίνονται τα rapid tests, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι πιο αξιόπιστα» είπε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Αυτό που έγινε με τα σχολεία, που αν δεν κάνω λάθος την Πέμπτη με Παρασκευή είχαν φτάσει γύρω στα 700 τα τμήματα που είχαν κλείσει λόγω κρουσμάτων, θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε σε κάθε δήμο ένα μόνιμο συνεργείο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα γύριζε στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα ανά ημέρα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει περισσότερα τεστ, με δεδομένο ότι η πανδημία θα μας απασχολήσει και του χρόνου. «Η συζήτηση παραπέμπει στο κρίσιμο θέμα της πατέντας, το οποίο, προχθές στο Ευρωκοινοβούλιο, καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι άλλα λένε στο εσωτερικό της χώρας, όπου ο πρωθυπουργός “έτρεξε” πίσω από τις δηλώσεις του κ. Μπάιντεν, ενώ είχε χλευάσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχαν θέσει το θέμα αυτό. Έξω, στην Ευρωβουλή, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ το καταψήφισαν, δείχνοντας ότι είναι πιστοί στην υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών, βάζοντας το θέμα της υγείας σε δεύτερη μοίρα» είπε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 16:16Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει