Τελεσίδικο «nein» της Volkswagen στην Τουρκία


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 13:30

Μετά από τέσσερις αναβολές και πολλά πισωγυρίσματα τελικά ο γερμανικός κολοσσός Volkswagen ακύρωσε την τεράστια επένδυση που σχεδίαζε με την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία. Η επένδυση ύψους 1,4 δισ. δολαρίων θα πραγματοποιούταν στη Μαγνησία της Τουρκίας, τη σημερινή Manisa. Το εργοστάσιο ήταν σχεδιασμένο να έχει μια ικανότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων τον χρόνο, μια παραγωγή που θα ήταν αφιερωμένη μόνο στα καινούργια μοντέλα της εταιρείας. 

Τότε πριν από χρόνια είχε προκριθεί η Τουρκία από τη Βουλγαρία, οπού επίσης είχε πραγματοποιηθεί μελέτη για την εκεί εγκατάσταση της παραγωγικής μονάδας της Volkswagen.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, τέσσερις φορές αναβλήθηκε η τελική απόφαση για την επένδυση και μια από αυτές τις φορές αφορούσε τη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Μάλιστα, σε επίσημη ανακοίνωση της Volkswagen επισημαινόταν, «δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε επένδυση όταν σημειώνονται καθημερινά θάνατοι στη βόρειο Συρία». Ήταν μια επισήμανση η οποία σαφώς αναφερόταν στην Τουρκική στρατιωτική επίθεση. 

Να σημειωθεί ότι τα πράγματα ήταν τόσο σίγουρα για την τουρκική πλευρά ώστε να έχει συσταθεί ακόμη και η εταιρεία η οποία θα προχωρούσε σε αυτή τη μεγάλη επένδυση.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 13:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει