Τεχνική παρέμβαση στο Σωρό λόγω σοβαρού κινδύνου αποκόλλησης βράχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εχθές και σήμερα 25 & 26 Ιουνίου, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας, κατόπιν σχετικής εντολής της Αντιπεριφερειάρχη κας Κολυνδρίνη, ενήργησε τεχνική επέμβαση στο νότιο πρανές της Εθνικής Οδού Βόλου – Μικροθηβών στη θέση «Σωρός», καθώς σε προηγούμενες επιτόπιες αναγνωρίσεις είχε διαπιστωθεί ότι στο συγκεκριμένο πρανές υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς από μια πιθανή αποκόλληση βράχων και κατάπτωση αυτών επί του οδοστρώματος. Επιχειρήθηκε λοιπόν μια τεχνική επέμβαση στον χώρο με εξωτερικό συνεργάτη, αλλά και με την παρουσία υπαλλήλων της Δ/νσης και τη συνδρομή της Τροχαίας Βόλου για την παράκαμψη της κυκλοφορίας.

Κατά την διάρκεια αυτής της πολύωρης επέμβασης για την καθαίρεση του επικίνδυνου βραχισμού, διαπιστώθηκε ότι το πέτρωμα του πρανούς (γνεύσιος) πέραν της αρχικής καταπόνησης που υπέστη κατά την διάνοιξη της οδού, καταπονήθηκε στην συνέχεια τόσο από την πολυετή έκθεση στα ατμοσφαιρικά φαινόμενα όσο και από τις γεωλογικές διεργασίες με αποτέλεσμα να διαβρωθεί και να κατακερματιστεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, καθιστώντας τον επικίνδυνο σε πιθανή αποκόλληση και κατάπτωση.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθόσον απομακρύνθηκε όλη η βραχώδης μάζα που εγκυμονούσε κινδύνους καθώς επίσης δόθηκε στο πρανές μία τοπογραφική κλίση που περιορίζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει