ΤΕ Βόλου ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η ανακοίνωση εκ μέρους του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για παραχώρηση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού σε εξωτερικό συνεργάτη αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι και αυτή η δημοτική αρχή, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, έχει στόχο τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, την παραχώρηση της δημοτικής – λαϊκής περιουσίας σε ιδιώτες για κερδοφόρες επενδύσεις.

Η δημοτική αρχή, ακολουθώντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναδεικνύεται σε πολύτιμο σύμμαχος της. Αντί να διεκδικήσει την επιχορήγηση της ΔΕΥΑΜΒ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης και άρδευσης, καθώς επίσης και για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, εκχωρεί την λειτουργία και την εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Λέει ψέματα η δημοτική αρχή ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες του δήμου. “Ήδη πληρώνουν βαρύ το λογαριασμό. Με δεκάδες εκατομμύρια έχουν επιβαρύνει τους δημότες από την εκχώρηση των έργων σε εργολαβικές εταιρείες, που εκτός από τα εκατομμύρια που εισπράττουν, έχουν επιδοθεί σε μπαράζ δικαστικών διεκδικήσεων για «υπερσυμβατικές εργασίες» ή για «αποζημιώσεις βλάβης». Αποτέλεσμα όλης αυτής της επιχειρηματικής λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ ήταν να εκτιναχθούν στα ύψη τα τιμολόγια ύδρευσης – αποχέτευσης και άρδευσης, να ζητούν από τους κατοίκους να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για υδρόμετρα και για σύνδεση στην αποχέτευση.

Ταυτόχρονα η ποιότητα των υπηρεσιών έχει, όχι μόνο υποβαθμιστεί, αλλά έχει γίνει και επικίνδυνη. Εκτός από το γεγονός ότι η πόλη έμεινε χωρίς νερό το χρονικό διάστημα του χιονιά, σύμφωνα με πληροφορίες και μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει επιβάρυνση του νερού σε ορισμένες περιοχές με νιτρικά και ολικά κολοβακτηριοειδή, καθώς επίσης και μεγάλου μεγέθους μόλυνση στον Παγασητικό Κόλπο από ανεπεξέργαστα λύματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενουςνα αντιδράσουν μαχητικά στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής. Να μην επιτρέψουν να εκχωρηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης σε ιδιώτες. Να απατήσουν να σταματήσει κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού. Είναι κρίσιμο για το εργατικό – λαϊκό κίνημα να επαναφέρει το ζητήματα της επάρκειας, της ποιότητας, της μείωσης του τιμολογίου του νερού, της προστασίας του περιβάλλοντος, αποτελούν κοινωνικά αγαθά για τα οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε το πλιάτσικο των εργολάβων και των επιχειρηματιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει