Τζ. Καραμίχας: Προσπαθούν να διχάσουν τον αγροτικό κόσμο… Ματαιοπονούν!

HXHTIKO – «Τί θα πάνε, θα πάνε να φωτογραφηθούν με τον πρωθυπουργό; Πρέπει να διαμορφωθεί ένα κλίμα, για να γίνει συνάντηση και να είναι ουσιαστική – Δεν θα τσιμπήσουμε για να γίνουμε πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης – Δεν θα ρίξουμε νερό στον μύλο που θέλει και μας προκαλεί η κυβέρνηση»

Απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά της ΠΑΣΕΓΕΣ, από κυβερνητικά στελέχη αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, έδωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Τζανέτος Καραμίχας, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ενώ αναφέρθηκε και στην συζήτηση για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καραμίχας είπε: «Έμεινα έκπληκτος, γιατί για δεύτερη φορά ο πρωθυπουργός επιτίθεται εναντίον μας… Νομίζω ότι θέλει να διχάσει τον αγροτικό κόσμο και να φτιάξει έναν αντίπαλο. Τώρα είναι συνδικαλιστικός ο αντίπαλος; Γιατί εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστική οργάνωση. Ως πολιτική κίνηση μας βλέπουν; Γιατί εμείς δεν είμαστε πολιτικό κόμμα. Φτιάχνει έναν αντίπαλο λοιπόν. Είτε λίγο είτε πολύ, εμείς έχουμε τεκμηριώσει πρώτοι το τί θα συμβεί με το ασφαλιστικό. Λίγο – πολύ λέει μην ακούτε την ΠΑΣΕΓΕΣ. Μάλλον αυτό προσπαθεί να κάνει. Έχουμε απαντήσει, δεν θα τσιμπήσουμε για να γίνουμε πολιτικοί ανίπαλοι της κυβέρνησης. Ας πει ότι θέλει. Ο κ. Φίλης μας έβριζε και μας συκοφαντούσε, ότι διαχειριστήκαμε λεφτά και φάγαμε λεφτά και ότι είμαστε διαπλεκόμενοι. Αν μπορεί να το αποδείξει ο κ. Φίλης, με γειά του και χαρά του. Εγώ ξέρω καλά ότι ούτε λεφτά φάγαμε, ούτε διαπλεκόμενοι είμαστε. Δεν θα ρίξουμε νερό στον μύλο που θέλει και μας προκαλεί η κυβέρνηση. Ματαιοπονούν.

Από την άλλη πλευρά, εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστική οργάνωση, ούτε συντονίζουμε τίποτα μπλόκα… Εδώ είναι ένα υπαρκτό θέμα το ασφαλιστικό ζήτημα, το οποίο ο κ. Αποστόλου είπε ότι με το σημερινό σύστημα 350.000 αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν. Τώρα, πώς θα πληρώσουν το 2019 που θα έχει διπλασιαστεί και θα αρχίσει από φέτος βέβαια σταδιακά, ε, αυτό δεν μπορούμε και εμείς να το απαντήσουμε, αν το απαντήσει η κυβέρνηση εμείς θα χειροκροτήσουμε…».

Αναφερθείς στην συζήτηση που γίνεται για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, ο κ. Καραμίχας δήλωσε: «Για να γίνει μια συνάντηση πρέπει να μπει κάτι στο τραπέζι εκ των προτέρων, έχει υπουργούς η κυβέρνηση, να πουν για ελάτε εδώ ρε παιδί μου να δούμε ποιό διορθώνουμε, για να γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Δηλαδή τί θα πάνε, θα πάνε να φωτογραφηθούν με τον πρωθυπουργό; Εγώ λέω να πάνε, δεν λέω όχι. Αλλά πρέπει να διαμορφωθεί ένα κλίμα, κατά την άποψή μου, για να γίνει μία συνάντηση και να είναι ουσιαστική. Αν είναι να γίνει μία συνάντηση για να διαφωνήσουν, όπως έγινε με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, πιθανά να είναι δικαιολογημένοι και οι αγρότες που λένε δεν θέλουμε συνάντηση.

Αλλά αυτό που γίνεται με σπουδή, κατά την άποψή μου, αυτή τη στιγμή, βάζοντας στο στόχαστρο την ΠΑΣΕΓΕΣ, προσπαθούν να διχάσουν τον αγροτικό κόσμο, δηλαδή δημιουργούν κοινωνικό αυτοματισμό μέσα στον ίδιο τον αγροτικό κόσμο. Αυτό δεν είναι καλό, δεν είναι καλό για την κυβέρνηση!», κατέληξε.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στον Flash 96,0 F.M.:


Μπορεί επίσης να σας αρέσει