Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον εμβολιασμόΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 11:07

Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, θα προεδρεύσει σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα καθώς εκείνη την περίοδο θα έχουν ληφθεί χιλιάδες δόσεις εμβολίου της Pfizer, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα θα έχουν ληφθεί περίπου 200.000 δόσεις από το εμβολίου της Moderna.

Όπως έχει γίνει γνωστό κάθε πολίτης θα μπορεί από τον Ιανουάριο να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, στο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Προϋπόθεση για να χορηγηθεί σε κάποιον το εμβόλιο είναι να έχει συνταγογραφηθεί και να έχει ληφθεί ιατρικό ιστορικό.

Οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, ενώ η διαδικασία δεν θα διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά. Μετά τον εμβολιασμό ο ανθρώπινος οργανισμός δημιουργεί σταδιακά αντισώματα έναντι του κορωνοϊού. Η προστασία που παρέχουν εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια περίπου 8 μήνες.

Θα εμβολιάζονται πάνω από 2 εκατ. πολίτες μηνιαίως

Ο εμβολιασμός θα γίνει σε δυο δόσεις όπου αναμεσά τους θα μεσολαβούν 30 ημέρες, ενώ η Ελλάδα θα παραλάβει 25 εκατομμύρια δόσεις. Στόχος είναι να εμβολιάζονται κάθε μήνα δυο εκατομμύρια πολίτες και μέχρι τον Ιούνιο του 2021 να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τον Στέλιο Πέτσα, δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή. Διευκρινίζεται ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν, ενώ πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα. 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, 11:07Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει