Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και του Μεξικού


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2020, 23:41

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν σήμερα και διατύπωσε την εκτίμησή του για τη βοήθεια της χώρας του στο να προμηθεύσει τεστ COVID-19 στις ΗΠΑ, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να νικήσουν την πανδημία και να αποκαταστήσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Μουν συζήτησαν επίσης τρόπους για να ενισχύσουν περαιτέρω τη σχέση στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της Δημοκρατίας της Κορέας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης ότι ο Τραμπ μίλησε με τον Μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ χθες και συμφώνησαν να διατηρήσουν τους περιορισμούς στις συνοριακές διελεύσεις για να πολεμήσουν την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Οι ηγέτες συζήτησαν επιπλέον την ανάγκη να διατηρηθούν οι περιορισμοί στους ταξιδιώτες που διασχίζουν τα χερσαία συνορά τους για μη αναγκαίους σκοπούς και να διασφαλίσουν ότι οι διασυνοριακές δραστηριότητες που είναι κρίσιμης σημασίας για το εμπόριο, την ασφάλεια της υγείας, τον ανεφοδιασμό και άλλους τομείς θα παραμείνουν ανεμπόδιστες» λέει ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Τραμπ προσέφερε επιπλέον πόρους στην κυβέρνηση του Μεξικού για να στηρίξει το σύστημα υγείας της».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2020, 23:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει