Την ανάγνωση των SMS του Παππά προς τον Καλογρίτσα προτείνει η Αντιεισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 17:54

Να αναγνωστούν στο Ειδικό Δικαστήριο τα SMS που εμφάνισε η πλευρά Καλογρίτσα πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή.

Παράλληλα, η αντιεισαγγελέας πρότεινε μετά την ολοκλήρωση της δίκης να διαβιβαστούν τα πρακτικά που αφορούν άλλα ζητήματα πέραν της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος και της συνέργειας σε αυτήν που αντιμετωπίζουν ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας  στις αρμόδιες αρχές, ώστε να ερευνηθεί εάν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μην πω αρένα. Οτιδήποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση, για βαλίτσες, χρήματα κ.λπ., είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Δεν είμαστε θεατές. Γι’ αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην Εισαγγελία να ελεγχθούν», είπε η κ. Σμυρλή.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή της η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα είχε μιλήσει για «φακέλους και τσάντες με χρήματα που έφευγαν προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» από τα γραφεία του επιχειρηματία.

Για το θέμα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, που τέθηκε ως ένσταση από την πλευρά του Νίκου Παππά, η εισαγγελέας ανέφερε:

«Τα SMS εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής, αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται. Θα πρέπει να αναγνωστούν και το δικαστήριο να διαπιστώσει ποια είναι η αποδεικτική τους αξία. Όποια στοιχεία υπάρχουν, να εισφερθούν και να αξιολογηθούν από το δικαστήριο».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κ. Σμυρλή σημείωσε: «Δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας, γι’ αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Νωρίτερα, η πλευρά Καλογρίτσα προσκόμισε στο δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη της γραφολόγου Μάγδας-Μαρίας Καμπούρη, αναφορικά με τα ημερολόγια της Ευθαλίας Διαμαντή και τρία SMS του Χρήστου Καλογρίτσα, βάσει της οποίας η γραμματέας είναι πράγματι η συντάκτρια των ημερολογίων και τα SMS δεν έχουν αλλοιωθεί. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 17:54Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει