Την επιστροφή 166 εκατ. στα ελληνικά ταμεία αποφάσισε το Δικαστήριο της ΕΕ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 15:41

«Πράσινο φως» για να επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία 166 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικές  επιδοτήσεις  για τα βοσκοτόπια που είχαν παρακρατηθεί επειδή, θεωρήθηκε, ότι παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία, άναψε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με νέα απόφασή του, δικαιώνοντας για δεύτερη φορά τη χώρα μας.

Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 13 Φεβρουαρίου για την επιστροφή άλλων 280 εκ. ευρώ στα κρατικά ταμεία από τις επιδοτήσεις για τα βοσκοτόπια, μετά από καταδικαστικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά λοιπόν και τη δεύτερη απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 30 Απριλίου, η Ελλάδα πέτυχε να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία της συνολικά 435 εκ. ευρώ, με νομικούς κύκλους να εκτιμούν πως την ίδια θετική, για τη χώρα μας, κατάληξη θα έχουν και οι υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούν για το ίδιο θέμα.

Οι επιδοτήσεις για τα βοσκοτόπια είχαν παρακρατηθεί, μετά από ελέγχους σχετικά με τη νομιμότητά τους οποίους   διενήργησε,  από το 2009 έως το 2012,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας  πως είχε παραβιαστεί η σχετική κοινοτική νομοθεσία από την ελληνική πλευρά. Ακολούθησαν αναιρέσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κατά των πρωτόδικων καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος της Ελλάδας  οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την τελική δικαίωση της χώρας μας. 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 15:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει