Την κυβερνοεπίθεση στην EasyJet σχολιάζει η Kaspersky


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 21:00

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από χάκερ που απέκτησαν πρόσβαση στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και στα ταξιδιωτικά στοιχεία περίπου 9 εκατ. πελατών, καθώς και στα στοιχεία των πιστωτικών καρτών περισσότερων από 2.000 πελατών, σε μία «ιδιαίτερα προηγμένη επίθεση».

 

Την επίθεση αυτή σχολιάζει ο David Emm, Principal Security Researcher στην Kaspersky:


«Αυτή η παραβίαση επηρεάζει μεγάλο αριθμό ατόμων και, ενώ είναι θετικό το γεγονός πως οι κωδικοί πρόσβασης των πελατών δεν έχουν παραβιαστεί, τα δεδομένα που έχουν κλαπεί – συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των στοιχείων πιστωτικών καρτών και των λεπτομερειών των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν – θα προσφέρουν άφθονο υλικό που θα καλύψει τις ορέξεις των κυβερνοεγκληματιών. Όσοι επηρεάστηκαν από την παραβίαση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με απαντήσεις σε ανεπιθύμητα μηνύματα, δεδομένου πως είναι πιθανό ότι οι εγκληματίες θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να στείλουν phishing μηνύματα που θα προσφέρουν «πολύ καλές για να είναι αληθινές» προσφορές. Θα πρέπει επίσης να ελέγχουν τακτικά τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.


»Συνιστάται σε όλους να προστατεύουν τις συσκευές τους με ισχυρή προστασία ασφάλειας και να εφαρμόζουν ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών μόλις αυτές γίνονται διαθέσιμες. Θα θέλαμε επίσης να παροτρύνουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν μοναδικούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους online λογαριασμούς τους και να επωφεληθούν από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, όπου προσφέρεται η δυνατότητα αυτή από τον πάροχο».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020, 21:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει