Την Κυριακή οι Βολιώτες καθαρίζουν την πόλη

Συμμετέχοντας στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s do it»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με τη συνδρομή για πρώτη φορά και του Δήμου Βόλου, πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου δράσεις καθαρισμού στην πόλη του Βόλου από την Οργάνωση Θεσσαλίας «Let’s do It Greece», στο πλαίσιο της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας ‘’Let’s Do It’’.

Το «Let’s Do It World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ‘’ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ’’ έχουν ήδη προχωρήσει οι ετοιμασίες για το 2013. Ως ημέρα της Πανελλαδικής δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε όλη τη χώρα.

Υποστηρίζοντας την προσπάθεια, οι Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, καλούν τους πολίτες του Βόλου να «αγκαλιάσουν» την εθελοντική αυτή δράση, δίνοντας το «παρών» στα σημεία καθαρισμού και συμβάλλοντας στο έργο των δεκάδων εθελοντών που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

·O Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου θα βρίσκεται στον Άναυρο όπου και θα πραγματοποιήσει υποθαλάσσιο καθαρισμό μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Αγριάς, η οποία θα διαθέσει το σκάφος για τον καθαρισμό

·Στην παραλία Αναύρου (συνάντηση στο παρκινγκ ΚΤΕΛ) θα σας περιμένει το Σ.Ε.Ο Τ.Τ Βόλου & Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

·Στις Αλυκές (συνάντηση στο παρκινγκ Α΄) θα σας περιμένει το 11ο Δημοτικό Σχολείο – Τάξη Β2 & Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

·Στον Κραυσίδωνα (συνάντηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) Μικρασιατικών με Ζάχου, όπου θα σας περιμένουν οι υπεύθυνοι του Μουσείου & Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

·Στην Παραλιακή οδό, από Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έως Άγιο Κωνσταντίνο (συνάντηση στα κύματα), θα σας περιμένει το Σ.Ε.Ο Τ.Τ Νέας Ιωνίας

·Οι εθελοντές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, θα συγκεντρωθούν στον Άναυρο και θα καθαρίσουν την περιοχή του Ενυδρείου

·Ο Ροταριανός Όμιλος θα πραγματοποιήσει καθαρισμό στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας, στις εκβολές του Ξηριά, ενώ παράλληλα δύτες θα προβούν σε καθαρισμό της υποθαλάσσιας περιοχής περιμετρικά της βραχονησίδας που έχει δημιουργηθεί στις εκβολές του ποταμού, στην ίδια περιοχή. Επίσης, ο ίδιος όμιλος θα πραγματοποιήσει καθαρισμό στην περιοχή από τις Πλάκες ως τα Αστέρια (συνάντηση στο πάρκιγκ, Παναγία Τρύπα, Γορίτσα)

·Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου θα συγκεντρώσει την ομάδα εθελοντισμού στις 10:30 το πρωί στο χώρο πίσω από το Κολυμβητήριο Βόλου για να γίνει καθαρισμός μέρους του λόφου της Γορίτσας.

Η Δημοτική Ενότητα Ν. Ιωνίας συμμετέχοντας στην εκστρατεία καθαρισμού προσκάλεσε συλλόγους και σχολεία να λάβουν μέρος στην κοινή αυτή προσπάθεια, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πιο όμορφη και πιο καθαρή πόλη. Την Τετάρτη το απόγευμα, στο πρώην Δημαρχείο Ν.Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιδημάρχου Χ.Τσαμπάζη και εκπροσώπων συλλόγων και σχολείων της Ν. Ιωνίας για τον καλύτερο συντονισμό της εξόρμησης, που έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί. Τα σημεία που επιλέχτηκαν είναι το Πολιτιστικό Άλσος «Ανδρέας Βαλαχής», το άλσος του Πανθεσσαλικού και τα πάρκα που βρίσκονται στις περιοχές Κουφόβουνου και Αγίας Βαρβάρας.

Συμμετέχουν: Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Nέας Ιωνίας “ΙΩΝΕΣ”, ο Σύλλογος Θρακών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτόκου, τα Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας Βόλου 1ο, 4ο, 6ο και 10ο, το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας Βόλου, το 1ο και 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Βόλου και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, μετά από συνεννόηση με ενδιαφερόμενους φορείς, θα συνδράμει στην προσπάθεια, παρέχοντας τα μέσα (σακούλες, γάντια, καύσιμα, οχήματα, προσωπικό) για τη συγκέντρωση και την αποκομιδή των απορριμμάτων από διάφορα σημεία καθαρισμού. Για το λόγο αυτό, και όποιοι άλλοι φορείς επιθυμούν την αρωγή της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 12-4-2013. Σημειώνεται ότι ο κ.Χρήστος Ζούμπος προσέφερε δωρέαν φιάλες αέρα και εξοπλισμό για τον θαλάσσιο καθαρισμό στην παραλία του Αναύρου.

Ώρα συνάντησης σε όλα τα σημεία καθαρισμού 10:30 και λήξη στις 13:00.

Όσοι συμμετέχουν στις δράσεις θα πρέπει να έχουν μαζί τους: γάντια, καπέλο, νερό.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.letsdoitgreece.org και στο Facebook/letsdoitGreece.letsdoitVolos. Για πληροφορίες: Συντονιστής Θεσσαλίας Let’s do It Greece Βαϊτσαράς Κωνσταντίνος (τηλ.6974440035), Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου (τηλ. 24210 35417), Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλου (πληροφορίες: κ. Α. Ταμπακόπουλος, τηλ. 24210 80959)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει