Την Τρίτη η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την αναστολή του ΚοινοβουλίουΤο ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποφανθεί αύριο, Τρίτη, αν η απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου ήταν σύννομη και η απόφασή του μπορεί να οδηγήσει στην εκ νέου σύγκληση του νομοθετικού σώματος, δίνοντας στους βουλευτές περισσότερες ευκαιρίες να εμποδίσουν τα σχέδια του Τζόνσον για το Brexit.

Ο Τζόνσον συμβούλευσε τη Βασίλισσα Ελισάβετ να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου στις 28 Αυγούστου, μια κίνηση που οι αντίπαλοί του υποστήριξαν πως έγινε για να μην αντιμετωπίσει εμπόδια στην υπόσχεσή του να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία διαζυγίου.

Ο Τζόνσον δήλωσε πως ο στόχος της αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου – από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου – ήταν να του επιτραπεί να φέρει στο σώμα μια νέα νομοθετική ατζέντα.

Το ανώτατο δικαστήριο ανακοίνωσε πως οι 11 δικαστές του θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους στις 10:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας).


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 16:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει