Την Τρίτη τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μέρκελ-Μισέλ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 11:14

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης θα έχει αύριο Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Η τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφήςμε θέμα τη σχέση μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, «Η Γερμανία έχει αναλάβει έναν περιοριστικό ρόλο. Δεν μπορούμε, δηλαδή, με τη μέγιστη δυνατή σκληρότητα να απευθυνθούμε έναντι της Τουρκίας, γιατί αν το πράξουμε αυτό, θα καταστρέψουμε τις δυνατότητές μας να διαμεσολαβήσουμε. Το ερώτημα είναι πώς θα πείσουμε την Τουρκία. Νομίζω ότι η σωστή απάντηση είναι με μαστίγιο και καρότο. Θέλω να το τονίσω, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόκειται σύντομα να δείξει το μαστίγιο….Η καγκελάριος θεωρεί ότι είναι προσωπική της υπόθεση να αποφευχθεί η στρατιωτική σύγκρουση, να υπάρξει αποκλιμάκωση και ειρηνική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η καγκελάριος έχει σημειώσει μέχρι τώρα κάποια επιτυχία. Το ερευνητικό σκάφος “Ορούτς Ρέις” αποσύρθηκε από το Καστελλόριζο και, αν τα καταφέρουμε, πολύ σύντομα θα περάσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η έναρξη των αποκαλούμενων διερευνητικών επαφών», είπε ο ίδιος.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 11:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει