Τη νέα μονάδα μεσογειακής αναιμίας στο νοσοκομείο Βόλου εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: Kορωνίδα για τις πολιτικές της περιφέρειας Θεσσαλίας, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Τη νέα μονάδα μεσογειακής αναιμίας εγκαινίασε το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο του Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η μονάδα λειτουργεί πλέον σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, στην ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ με συνολικό κονδύλι ύψους 5,75 εκ. ευρώ.

Έχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης 15 ασθενών την ώρα που οι δύο γιατροί της μονάδας εξυπηρετούν τις ανάγκες 150 περίπου ασθενών από την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

unnamed (4).jpg

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: “η σημερινή ημέρα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τα σημαντικά αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει για το σύνολο των ανθρώπων η ομαδική δουλειά και ο συντονισμός μεταξύ των φορέων. Η περιφέρεια έχοντας ως κορωνίδα στις πολιτικές που εφαρμόζει την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, παραδίδει στους πολίτες της Μαγνησίας μία σύγχρονη μονάδα η οποία θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκατοντάδες ασθενείς. Αυτό το παράδειγμα και το πρότυπο συνεργασίας, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα Νοσοκομεία, διότι όλα αλλάζουν, το νέο ΣΕΣ είναι διαφορετικό από το ΕΣΠΑ και πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε περιθώριο χρόνου”.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Κώστας Καραμπάτσας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Το ΕΣΠΑ στα χέρια άξιων ανθρώπων όπως είναι ο κ. Αγοραστός και οι συνεργάτες του και με τη δική μας συνδρομή, μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας”.

unnamed (3).jpg

Να σημειωθεί πως στην ίδια ανακαινισμένη πτέρυγα του νοσοκομείου αναμένεται μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους να λειτουργήσει και η ψυχιατρική μονάδα.

Για το νέο αξονικό τομογράφο

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Βόλου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισκέφθηκε και το νέο αξονικό τομογράφο ο οποίος χρηματοδοτήθηκε επίσης από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ περίπου και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: “Εντάξαμε αυτό το έργο με υπέρβαση του προϋπολογισμού και ορθώς πράξαμε γιατί εμείς έχουμε ως στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Έλλειπε από το νοσοκομείο του Βόλου το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα νομαρχιακά στη Θεσσαλία. Χρειαζόταν λοιπόν ένας σύγχρονος αξονικός τομογράφος. Ήδη έχει έρθει και εγκαθίσταται. Θα γίνουν οι δοκιμές και μόλις θα είναι έτοιμος με ασφάλεια θα αρχίσουν οι εξετάσεις. Παράλληλα όμως πρέπει να επαναδιατυπώσουμε το πάγιο αίτημά μας για περαιτέρω στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό, γιατί βλέπετε πως έρχονται νέα μηχανήματα που χρειάζονται υποστήριξη αλλά και γιατί οι πολίτες αξίζουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας.”

unnamed (2).jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει