Τη σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης κατά του κορωνοϊού σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 23:17

Ο Λευκός Οίκος διεξάγει συνομιλίες σχετικά με το πότε θα καταργήσει την ομάδα κρούσης κατά του νέου κορωνοϊού και επεξεργάζεται τη δυνατότητα να αρχίσει να μεταφέρει τον συντονισμό της αντιμετώπισης του ιού σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες κοντά στο Σαββατοκύριακο της Εθνικής Ημέρας Μνήμης, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο Πενς τόνισε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να εξετάζει το χρονικό περιθώριο της Ημέρας Μνήμης στα τέλη αυτού του μήνα για να ξεκινήσει τη μετάβαση διαχείρισης των μέτρων κατά του κορωνοϊού στις υπηρεσίες σε ένα πιο παραδοσιακό τρόπο.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε στα μέλη της ομάδας κρούσης και στο προσωπικό να περιμένουν ότι η λειτουργία της θα τερματιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τους New York Times, που δημοσίευσαν νωρίτερα την εξέλιξη αυτή.

Η ομάδα θα καταργηθεί καθώς ο Λευκός Οίκος προχωρά στο σχέδιο του Τραμπ να ανοίξει ξανά τη χώρα αφότου πολλές Πολιτείες έδωσαν εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους για να επιβραδύνουν τη διάδοση του δυνητικά θανατηφόρου κορωνοϊού. Το επίκεντρο τώρα θα δοθεί σε θεραπείες και εμβόλια, σύμφωνα με τους NYT.

Μετά τη συγκρότησή της τον Μάρτιο, η ομάδα κρούσης είχε τακτικές συναντήσεις με επικεφαλής τον Πενς με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας και στη συνέχεια παρουσίαζε και επεξηγούσε τις εργασίες της σε νυχτερινές συνεντεύξεις Τύπου με τον Τραμπ, οι οποίες συχνά διαρκούσαν πάνω από μία ώρα. Ο ειδικός της ομάδας για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι, έγινε οικείο πρόσωπο σε ολόκληρη τη χώρα.

Εντούτοις, καθώς ο Τραμπ έστρεψε την προσοχή του στην επαναλειτουργία της εθνικής οικονομίας, η ομάδα έγινε λιγότερο ορατή τις τελευταίες ημέρες. Ενώ συναντήθηκε σήμερα, δεν είχε συναντήσεις τη Δευτέρα και το Σάββατο. Οι συναντήσεις του Σαββάτου ήταν κομβικές στις αρχές της κρίσης.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 23:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει