Τις συμβάσεις κατασκευής για δυο έργα προϋπολογισμού 835.000 στη Σκιάθο και τη Σκόπελο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνουν και νέα έργα για τα νησιά των Σποράδων, τα οποία υλοποιούνται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε στην έδρα της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων τις συμβάσεις κατασκευής για δυο έργα προϋπολογισμού 835.000 στη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Αναλυτικά τα 2 έργα τα οποία ξεκινούν άμεσα είναι:

1) Η ανακατασκευή καλντεριμιών των οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας προϋπολογισμού 550.000,00 € (με ΦΠΑ).

2) Η βελτίωση του οδοστρώματος στην περιοχή Τρούλος της Σκιάθου (από την επαρχιακή οδό ως το ΧΥΤΑ) προϋπολογισμού 285.000,00€ (με ΦΠΑ).

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Τα έργα που συμβασιοποιούνται σήμερα αποτελούν σημαντική επένδυση για την τοπική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας. Με τα δύο αυτά έργα, των οποίων τα τεχνικά στοιχεία πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, βελτιώνεται η προσβασιμότητα κι επικοινωνία των τοπικών κοινοτήτων κι αναβαθμίζεται περαιτέρω η τουριστική εικόνα των νησιών μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για σημαντικά έργα ανάπλασης των κεντρικών καλντεριμιών της Σκοπέλου και της Γλώσσας που βελτιώνουν την μορφή των οικισμών. Τα έργα αυτά ήταν ζητούμενο όλων των Σκοπελιτών. Με τα έργα αυτά καθώς και με τα υπόλοιπα που υλοποιούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας βελτιώνεται η καθημερινότητα των Σκοπελιτών».

Φορέας υλοποίησης των έργων είναι Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και κύριοι των έργων οι κατά τόπους Δήμοι. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας.

Παρόντες κατά την υπογραφή των συμβάσεων ήταν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σποράδων κ. Νίκος Πλωμαρίτης, ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Π. Βαφίνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Γ. Καλτσογιάννης, Γ. Κίτσιος, Θ. Λιούπης, και Κ. Χαλέβας, οι δημοτικοί σύμβολοι κκ. Π. Διολέτας και Ε. Βιολέττας, ο αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου Δημ. Φαλκής, η δημοτική σύμβουλος Σκοπέλου κα Αθηνά Ντάκη, ο προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ.Φλαμπούρης, και οι ανάδοχοι των εταιρειών κκ. Δημοσθ. Νταόπουλος και Βασ.Παγώνης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

1) Η ανακατασκευή καλντεριμιών των οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας προϋπολογισμού 550.000,00 € (με ΦΠΑ) και ποσού σύμβασης 246.980,17 €αφορά σε ανακατασκευή καλντεριμιών, εντός των ορίων των οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου. Αναφέρεται σε δρόμους που αποτελούν τον κύριο οδικό άξονα στο εσωτερικό των προαναφερθέντων οικισμών.Ειδικότερα στον οικισμό Σκοπέλου η ανακατασκευή – ανάπλαση αφορά τους ακόλουθους δρόμους:
α) από Περιφερειακή Οδό, Άγιος Νικόλαος των Κήπων, Παλαιό κτίριο ΟΤΕ, Αγία Αικατερίνη έως και την Πλατεία Δελίτσικου, συνολικού μήκους μέτρων 560μ και
β) από Παραλιακή Οδό (κτίριο Ξενία), Πλατεία Δελίτσικου, Εκκλησία Παναγίτσας Ελευθερώτριας έως και την Περιφερειακή Οδό, συνολικού μήκους μέτρων 330μ.
Στον οικισμό Γλώσσας η ανακατασκευή – ανάπλαση περιλαμβάνει των δρόμο από Επαρχιακή Οδό (Σχολεία) έως το κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας, συνολικού μήκους μέτρων 210μ.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση βελτιώνεται η προσβασιμότητα και η προσπελασιμότητα των πολιτών (μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού) εντός των ορίων του κεντρικού οικιστικού ιστού.

2) Η βελτίωση του οδοστρώματος στην περιοχή Τρούλος της Σκιάθου (από την επαρχιακή οδό ως το ΧΥΤΑ) προϋπολογισμού 285.000,00€ (με ΦΠΑ) και ποσού σύμβασης 273.233,65 €, αφορά στην βελτίωση και την αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώματος της οδού στην περιοχή του Τρούλου και συγκεκριμένα από την συμβολή της με την επαρχιακή οδού έως την θέση «Ζορμπάδες» και τον Χ.Υ.Τ.Α. Δήμου Σκιάθου. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 4.000m ενώ το πλάτος της είναι μεταβλητό και κυμαίνεται από 6m έως 8m. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν:

α) Η βελτίωση του ασφαλτικού οδοστρώματος από την χλμ. θέση 0+000Km (συμβολή με την επαρχιακή οδό) έως την χλμ. θέση 2+250Km και σε επιμέρους θέσεις του υπόλοιπου οδικού δικτύου (συνολικού μήκους 150m) από την χλμ. θέση 2+250Km έως την χλμ. θέση 4+000Km σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη,

β) Η κατασκευή ενός μικρού τμήματος πεζοδρομίου μήκους 250m και πλάτους 1,00 m, από την χλμ. θέση 0+050 Km έως την χλμ. θέση 0+300Km δεξιά της οδού και έχοντας κατεύθυνση από την επαρχιακή οδό προς το Χ.Υ.Τ.Α.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση στην περιοχή του Τρούλου και συγκεκριμένα από τη συμβολή της οδού με την επαρχιακή οδό έως την θέση «Ζορμπάδες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει