Τις 450.000 ξεπέρασε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 17:01

Το Ιράν επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα κρούσματα COVID-19 ξεπέρασαν το όριο των 450.000, με 3.677 περιστατικά να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην κρατική τηλεόραση, με τον αριθμό των νεκρών στην ισλαμική δημοκρατία να φτάνει τους 25.986.

Η Σίμα Σαντάτ Λαρί δήλωσε ότι το τελευταίο 24ωρο 207 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 453.637.

Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση σχεδόν σε όλες τις επαρχίες του Ιράν, αλλά ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του δεν σχεδιάζει να επιβάλει καθολικό lockdown παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Ωστόσο, οι ιρανικές αρχές δήλωσαν ότι κάποια περιοριστικά μέτρα θα επιβληθούν εκ νέου στην Τεχεράνη και κάποιες άλλες πόλεις που βρίσκονται στο ‘κόκκινο’, το ανώτατο επίπεδο στην κατάταξη κινδύνου λόγω του κορωνοϊού.

Το Ιράν, που έχει από τους υψηλότερους αριθμούς νεκρών λόγω του κορωνοϊού στη Μέση Ανατολή, χαλάρωσε τους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία, που ήδη πλήττεται από τις αμερικανικές κυρώσεις. Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει ότι η χαλάρωση των περιορισμών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 17:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει