Τι θα ζητήσουν για την επόμενη δόση;

Του Παναγιώτη Σαββίδη

Τα όσα ζούμε τις τελευταίες ώρες με τις νέες απαιτήσεις της Ε.Ε και των δανειστών μας, αγγίζουν τα όρια του πλήρους εξευτελισμού των Ελλήνων και της πολιτικής τους ηγεσίας.

Η Ε.Ε ζητάει γραπτές εγγυήσεις από την ελληνική πολιτική ηγεσία, προκειμένου να μας εκταμιεύσουν την 6η δόση, διαφορετικά οδηγούμαστε μαθηματικά στη χρεωκοπία και εκτός Ευρωζώνης.

Η σκλήρυνση της στάσης των Ευρωπαίων, οφείλεται αποκλειστικά στα όσα προηγήθηκαν με τη φαεινή ιδέα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωή του δημοψηφίσματος, που τελικά ματαιώθηκε.

Οι σύμμαχοι και δανειστές μας, μας αντιμετωπίζουν με ειρωνεία, χλευασμό και κουνώντας επιτακτικά το δάκτυλο τους, μπροστά μας, Ο περίγελος της Ευρώπης, Μας φτύνουν και εμείς λέμε πως βρέχει.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα ζητήσουν στο μέλλον οι σύμμαχοι – δανειστές μας, για να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση ; Να σταματήσουμε τις αντιρρήσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε με το συνταγματικό τους όνομα ; Να δεχτούμε και να προχωρήσουμε σε ένα νέο σχέδιο Ανάν, πολύ χειρότερο από το πρώτο, για επίλυση του Κυπριακού ; Συγκυριαρχία στο Αιγαίο και τη Θράκη ;

Έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα ένα βιβλίο με προφητείες του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού, του Πατροκοσμά του λαού μας, που διέσχιζε τα χρόνια της τουρκοκρατίας την Ήπειρο, εμψυχώνοντας τους Έλληνες και χτίζοντας σχολεία.

Μερικές από τις προφητείες του Αγίου : «Θα έρθει καιρός που ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες». «Τυχεροί θα είναι όλοι εκείνοι που θα μένουν στα χωριά και θα έχουν να φάνε». «Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε…».

Αμφιβάλλει κανείς για τις ομοιότητες, που βιώνουμε όλοι μας με τις σημερινές καταστάσεις στη χώρα μας;

πηγή: Protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει