Τον Οκτώβριο τα νεότερα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 18:35

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόρδας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία η οποία έγινε στο Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων λεπτομερώς στο θέμα των παιδιών και γιατί πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, καθώς όπως είπε «είναι πιο σημαντική η εκπαίδευση μέσα στην πανδημία να συνεχισθεί». Επίσης αναφερόμενος σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών προσβάλλονται σε μικρότερο ποσοστό από τον ιό

Όσον αφορά στο εμβόλιο, ανέφερε πως εκτιμά ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, σημείωσε ότι το 27% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον Αύγουστο ήταν ασυμτωματικοί και το 27% ανέφεραν πως είχαν έρθει σε στενή επαφή με ασθενή.

Σημείωσε ότι απασχολεί τους ειδικούς η επιδημία σε κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο σημειώθηκαν 137 κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για δυναμική διασπορά του ιού.

Αναφερόμενος στα παγκόσμια δεδομένα, ανέφερε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιούνται πλέον ως θεραπεία, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος τους στην παραγωγή εμβολίου.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή, σε περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε ασθενείς covid-19, φέρνοντας ως παράδειγμα οδηγίες Ιταλών επιστημών για συστηματική παρακολούθηση για καρδιακά προβλήματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στη χρήση μάσκας, σημειώνοντας ότι λειτουργεί υποστηρικτικά στα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται και τάχθηκε υπέρ της χρήσης της ως ένα «ατομικό lockdown» με το οποίο προστατεύουμε τον εαυτό μας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 18:37

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει