Τον Φεβρουάριο η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του Covid-19Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 11:23

Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει να λάβει την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του COVID-19 των Pfizer και BioNTech τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Τον περασμένο μήνα, η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει 12,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αυτού. Ήταν η πρώτη χώρα στην νοτιοανατολική Ασία που σύναψε συμφωνία με την Pfizer.

Όπως συμφωνήθηκε, η Pfizer θα παραδώσει ένα εκατομμύριο δόσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ τα επόμενα τρίμηνα θα ακολουθήσουν 1,7 εκατομμύριο δόσεις, 5,8 εκατομμύρια και 4,3 εκατομμύρια.

Ο υπουργός Εμπορίου Μοχάμεντ Άζμιν Άλι δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επίσης συνομιλίες με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια.

«Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προμήθεια εμβολίων για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την σύσταση του υπουργείου Υγείας όσον αφορά το ποσοστό των ανθρώπων που χρειάζεται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άζμιν, σύμφωνα με το Bernama.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 11:23Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει