Τον 1ο παιδικό σταθμό Νέας Ιωνίας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος

Εγκαινιάστηκε τηνΤετάρτη 23 Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο ο 1ος Παιδικός Σταθμός Νέας Ιωνίας, Μαιάνδρου με Μαγνησίας (πάρκο του ΟΤΕ). Ο παιδικός σταθμός, που αναίτια είχε κλείσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, λειτουργεί και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια, μετά τις εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, υπογράμμισε τα εξής:

«Για πολλά χρόνια ήταν κλειστός, δεν γνωρίζω τον λόγο αυτοί που διοικούσαν αυτή την πόλη ίσως ξέρουν καλύτερα.

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις υπηρεσίες που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Πραγματικά ξεναγώντας με μέσα στους χώρους είναι σα να χτίστηκε σήμερα ο παιδικός σταθμός και παραδόθηκε στα παιδάκια και όλοι εμείς οι μεγάλοι οφείλουμε να το συντηρούμε και να το προσέχουμε για να χαίρονται τα παιδιά.

Είναι ένας παιδικός σταθμός στο κέντρο της Νέας Ιωνίας με τεράστιους χώρους, ανθρώπινος και σύγχρονος και δίνει μια ανάσα στις εργαζόμενες μητέρες και γενικά στις οικογένειες που θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους σε έναν ασφαλή χώρο.

Αυτά είναι τα έργα της δημοτικής αρχής σε δύσκολους καιρούς πραγματικά, εμείς είμαστε εδώ, δηλώνουμε παρών να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν οι πολίτες.

Ο Γ. Βλιώρας

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κ. Γιώργος Βλιώρας, ανέφερε: «Μου προκαλεί εντύπωση το ότι ήταν κλειστός ο παιδικός σταθμός γιατί και πέρυσι όταν είχαμε κάνει τα εγκαίνια του Αρίωνα μας κατηγόρησαν ότι κάνουμε εγκαίνια σε έτοιμα έργα. Αναίτια κλειστός, σε ένα σημείο που υπήρχε μεγάλη ανάγκη να λειτουργήσει, γενικά η πόλη έχει ανάγκη από παιδικούς σταθμούς.

Δεν αλλάξαμε κάτι παρά μόνο φτιάξαμε το κτίριο και κάναμε σωστή διαχείριση του προσωπικού ώστε να επανδρώσουμε τον παιδικό σταθμό και όπως βλέπετε πλέον πληροί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας.

Να σας πω ότι επεμβαίνουμε βάση του προγραμματισμού μας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς φτιάχνοντας τις αυλές σύμφωνα με τα ευρωπαικά πρότυπα, τελείωσε το καλοκαίρι στις Αλυκές η αυλή του παιδικού σταθμού.

Η δυναμικότητα είναι γύρω στα 60 με 70 παιδιά, υπάρχει και δεύτερος όροφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βρεφικός σταθμός αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει το προσωπικό για να επανδρωθεί και να λειτουργήσει, έχουμε δομές αλλά όχι προσωπικό, έχουμε όμως κάνει ενέργειες και ήδη έχουμε στείλει αίτημα στο Υπουργείο και πιστεύω πως την επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμη καλύτερα σε αυτόν τον τομέα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τεχνικές υπηρεσίες και τον αντιδήμαρχο τον κ. Θανάση Σταυρίδη που επιλήφθηκε όλης της κατάστασης αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης γιατί καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να το παραδώσουμε και αυτό το έργο.

Ο Θαν. Σταυρίδης

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς προκειμένου να ετοιμαστεί γρήγορα το κτίριο και να αποδοθεί στα παιδιά και τις οικογένειες της περιοχής, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος, κ. Θανάσης Σταυρίδης, που παράλληλα ευχαρίστησε για την αποτελεσματικότητά τους τα στελέχη των Τεχνικών Εργασιών, υπογραμμίζοντας ότι το έργο έγινε με αυτεπιστασία

Τέσσερα χρόνια ήταν κλειστός, τόνισε, ο παιδικός σταθμός και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που κι εγώ συνέβαλα για να δίνεται σήμερα σε χρήση το σημαντικό αυτό έργο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει