Τοποθέτηση της Μ. Χρυσοβελώνη κατά την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου

Τοποθετούμενη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου η αναπλ. Γραμματέας Κ.Ο και βουλευτης Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε τα εξής:

«Θέλω να πω δυο λόγια για το αγροτικό πρόβλημα, όχι μόνο της Θεσσαλίας από την οποία προέρχομαι, αλλά ολόκληρης της χώρας. Και αυτό γιατί δυστυχώς έρχεστε να χειροτερέψετε την ήδη κρίσιμη οικονομική κατάσταση των αγροτών μας, με νέα μέτρα καταστροφής της αγροτικής παραγωγής. Πρόκειται για νέα άδικα μέτρα που παίρνετε όπως η μείωση της επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες, απ’ όπου τους αφαιρείτε 152 εκατ. ευρώ, ή η μείωση επιστροφής του φόρου πετρελαίου με την οποία τους στερείτε άλλα 130 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη όμως υπάρχουν απολύτως αναγκαία μέτρα, τα οποία δυστυχώς δεν παίρνετε. Μέτρα που έχουν τεκμηριωμένα παρουσιάσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για να βοηθήσουμε τους Έλληνες αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν. Τέτοια μέτρα είναι:
· Το ΤΡΙΕΤΕΣ πάγωμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ μέσα από ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ οφειλών ΚΑΙ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ.
· Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ.
· Η ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΡΑΝΖΙΤ.
Περνάτε από την άδικη επιβάρυνση των πολιτών στην τιμωρία τους μέσω της φορολογίας! Μετατρέπετε τα παιδιά σε τεκμήρια, ξεκινώντας από το 1ο παιδί και κλιμακώνοντας την τιμωρία αυτή για τους πολύτεκνους. Επιβάλλετε αυξημένο μάλιστα πρόστιμο (το λέτε νέο ειδικό τέλος επιτηδεύματος) σε κάποιον, απλώς επειδή είναι ελεύθερος επαγγελματίας! Την οριζόντια και παράλογη αυτή τιμωρία θα την υποστούν ακόμη και εκείνοι που λόγω της κρίσης που εσείς προκαλέσατε, δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα αναγκαία έσοδα από την δουλειά τους, ούτε καν για να ζήσουν την ίδια τους την οικογένεια. Η εφορία όμως θα πρέπει να πληρωθεί…
Αρνείστε να κάνετε ακόμα και τα προφανή για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Μιλάω για την τροπολογία που απορρίψατε και αφορά την διατήρηση όλων των νησιωτικών ΔΟΥ. Επιμένετε να ταλαιπωρείτε τους φορολογούμενους, ακόμα και σε περιοχές όπως οι Βόρειες Σποράδες, τους κατοίκους των οποίων εξαναγκάζετε σε διαρκείς δαπανηρές μετακινήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν από την εφορία.

Συνεχίζετε να κυνηγάτε όσους πλέον δεν έχουν καν χρήματα να σας δώσουν και τους τιμωρείτε. Με νέους φόρους, πρόστιμα, απειλές κατασχέσεων μισθών και τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και με αγωγές για «ηθική βλάβη του Δημοσίου»! Εδώ η τραγική ειρωνεία είναι ότι ισχυρίζεστε πως υπάρχει ηθική στην κυβερνητική πολιτική, ότι καταφέρνετε τελικά «το νόμιμο να το ταυτίσετε με το ηθικό»… Με αυτές όμως τις αστειότητες το μόνο που καταφέρνετε είναι να σας καταδικάσει ο Ελληνικός λαός».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει