Τουλάχιστον τρία εκατ. τεστ για κορωνοϊό στην Ουχάν


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020, 09:11

Οι αρχές στην Ουχάν, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, έχει υποβάλει από τον Απρίλιο σε διαγνωστικά τεστ για τον ιό SARS-CoV-2 πάνω από 3 εκατομμύρια κατοίκους της και τώρα θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στα υπόλοιπα 11 εκατομμύρια, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ουχάν θα ελέγξει όλους όσοι μένουν στην πόλη, με στόχο να έχει έναν ξεκάθαρο αριθμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων καθώς ανοίγουν ξανά σχολεία και επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Xinhua.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους που δεν έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα, σε ανθρώπους που ζουν σε συγκροτήματα κατοικιών όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα καθώς και στα ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένα.

Στην πόλη αυτή της κεντρικής Κίνας αναφέρθηκαν κάποιες εστίες της covid-19 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι πρώτες μετά την άρση του lockdown στις 8 Απριλίου, εγείροντας φόβους για δεύτερο κύμα της επιδημίας. Μέχρι τότε τα μοναδικά κρούσματα αφορούσαν ασυμπτωματικούς ανθρώπους.

Από την 1η Απριλίου ως τις 13 Μαΐου οι αρχές της Ουχάν έχουν διεργήσει 1,79 εκατομμύριο διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Ο επίσημος απολογισμός για τα τεστ που έχουν διενεργηθεί ως τις 14 Μαΐου θα ανακοινωθεί σήμερα.

Πρόσφατα η Ουχάν παρατηρούσε αρκετά έως και περισσότερα από 12 κρούσματα ασυμπτωματικών ασθενών κάθε ημέρα. Αν και οι άνθρωποι αυτοί παρέμεναν σε καραντίνα το γεγονός προκάλεσε ανησυχία στην πόλη, μετέδωσε το Xinhua.

Σήμερα η Κίνα ανακοίνωσε τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην ηπειρωτική χώρα για την 14η Μαΐου, άνοδο σε σχέση με τα τρία κρούσματα της προηγούμενης ημέρας.

Όλα τα νέα κρούσματα αποτελούν μολύνσεις στην κοινότητα, με τον αριθμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων να ανέρχεται σε 11 για την ίδια ημέρα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020, 09:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει