Τουλάχιστον τρεις άμαχοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή στην πόλη ΛισιτσάνσκΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, 17:52

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από επτά τραυματίστηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή που έπληξε ένα κτίριο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο στην πόλη Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Σερχίι Γκαϊντάι, περιφερειάρχης του Λουχάνσκ.

Το Λισιτσάνσκ βρίσκεται ακριβώς στην άλλη πλευρά του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτσκ από το πεδίο μάχης της πόλης Σεβεροντονέτσκ, όπου τις τελευταίες εβδομάδες μαίνονται ορισμένες από τις πιο σκληρές οδομαχίες στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η υφυπουργός Άμυνας Άννα Μαλιάρ δήλωσε νωρίτερα πως ο στρατηγικός στόχος της Ρωσίας στον πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία είναι η πλήρης καταστροφή της ουκρανικής κρατικής υπόστασης και του ουκρανικού έθνους.

Όπως ανέφερε σε ενημέρωση, η κατάσταση παραμένει δύσκολη για τις ουκρανικές δυνάμεις και η Ρωσία επικεντρώνεται τώρα κυρίως στην εγκαθίδρυση πλήρους ελέγχου στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντοτένσκ της ανατολικής Ουκρανίας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, 18:15Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει