Τουλάχιστον 100.000 τα κρούσματα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, 14:10

Η Ινδονησία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ξεπέρασε τα 100.000, ενώ ο πρόεδρος κάλεσε τους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το ξέσπασμα της επιδημίας να διατηρήσουν «μια αίσθηση κρίσης» σε μια χώρα που έχει τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους στην ανατολική Ασία.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 1.525 νέα κρούσματα και 57 θανάτους, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 100.303 και 4.838, αντίστοιχα.

Το νέο ορόσημο καταγράφεται μια εβδομάδα αφού ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο προχώρησε σε ανασχηματισμό της αρμόδιας επιτροπής για την COVID-19 προκειμένου αυτή να επικεντρωθεί επίσης στην οικονομική ανάκαμψη παράλληλα με τη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν την υγεία.

«Δεν μπορούμε να το βάλουμε κάτω. Αυτή η αίσθηση υγειονομικής κρίσης πρέπει να αποτυπώνεται έως ότου γίνει διαθέσιμο ένα εμβόλιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά», δήλωσε ο Γουιντόντο σε σημερινή συνεδρίαση των μελών της επιτροπής.

Σε αντίθεση με άλλες γειτονικές της χώρες, η Ινδονησία ποτέ δεν επέβαλε πλήρες lockdown αφού ο Γουιντόντο προειδοποίησε ότι θα πλήξει εκατομμύρια φτωχούς, αν και σε κάποιες περιοχές επιβλήθηκαν περιορισμοί.

Στο πλαίσιο του ανοίγματος της οικονομίας, το Μπαλί, βασικός τουριστικός προορισμός, σχεδιάζει να επιτρέψει και πάλι την έλευση ξένων επισκεπτών από τις 11 Σεπτεμβρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, 14:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει